fredag 14 november 2014

Det här med att ge spelare på båten


Väl känt vid det här laget är att Grönberg har rensat något i leden. Neva och Boström har fått besked om att söka sig vidare. Man kan tycka mycket om det. Jag tror att Grönberg med beskedet vill sända flera signaler. 

Dels att målet är överordnat allt annat; Björklöven ska hamna så högt upp som möjligt i tabellen, och de två sista platserna ska undvikas. Laget har börjat sätta sig något även om försvarsspelet och herrar Mattson och Lindskoug sviktat något i de två senaste matcherna. Grönberg kan med det att lagets skadesituation förbättrats helt enkelt plocka bort spelare som inte riktigt håller måttet.

Dels signalerar också Grönberg att det är hårt jobb och prestation/utfall som mäts. Oavsett om man har bott i ladan sedan födsel. På VK tror Johnsson att det sänder negativa signaler. Det känns som en trött analys. Snarare är det ett wake up call för vad som gäller för spelarna. Att det är elitverksamhet som bedrivs och inte social dagverksamhet.

Men det finns ett men. Och det handlar om pengar. Jag delar meningen om att skeppade spelare är i det svagaste laget och att om nu målet framöver är att köpa in spets måste plats och pengar frigöras. 

Problemet är att det finns spelare i form av Trygg och Lavander som inte uträttar mycket men som ändå åtnjuter tränare W&Ws förtroende. Så även Grönbergs. Grönberg fick frågan för någon månad sedan om vad han tyckte om nyförvärven, redan här menade han att Trygg hade "mer att bevisa". Hur lång tid har en spelare att bevisa sig? I Lavanders fall handlar det om år och dar. 

Om Grönberg och co verkligen ville statuera ett exempel för truppen så skulle man skickat Lavander till J20. För att visa att det inte spelar någon roll vem du är eller vad du får i lönekuvertet eller varför man inte riktigt håller måttet. Men Lavander verkar ha ett fripass i Löven. Nu ska sägas att han de senaste matcherna faktiskt visat tendenser åt gamla takter. Den knappa styrfart från förra och även årets säsong som han visat har ökat. Även spelet vid sarg och vissa passningar håller bra. Men ändå. 

Trygg är anonym och beskedlig. Han visar inte mycket vilja, väger tunt och tar ofta fel beslut. Han är för dålig helt enkelt. Gemensamt med Lavander har han dock att han kostar pengar och jag håller det för troligt att Löven helt enkelt skulle förlora mycket pengar vid avställning av dessa två.   

1 kommentar: