torsdag 23 oktober 2014

Virvlande höstlöv skapade förvirring i hästarnas hage


Glad att jag igår hade helt rätt om matchen igår, även om tankarna kring att matchen mot Hästen skulle bli lätt stämde i sisådär 15 minuter.

Det var lätt det bästa och mest kraftfulla Löven presterat den här säsongen vi fick se i första perioden. Några saker var tydligt annorlunda. 

Tempot ett helt annat än i tidigare matcher. Jag kan förstår att inte Löven har kapacitet att köra på i samma stil matchen ut. Men kanske kanske med ett par skadade kvalitativa spelare tillbaka ytterligare att det går att trumma på längre.

Passningarna stenhårda och på bladet. Nästan så att man kunde se framför sig genomgången inför match här. Hur tränare W&W pekar på whiteboard. Det står: "distinkta passningar till rätt adress".

Enkelt uppspel från försvarszon. 

Alla tre punkter en produkt också av det jag talade om innan match- Löven har ett mentalt grepp om Hästen. Det är tydligt. 

Sedan sket det sig. Det bar emot efter ett friläge framåt som blev ett mål bakåt på typ 10 sekunder.

Med det kom tvivlet. Funderingarna. Då fungerar anfallsspelet så mycket sämre. Men defensivt ändå kompakt rakt igenom match. Mattsson grym som sista utpost. 

Spelarkritik
Nr 42 Hurtubise; Även om man kan förstå att han inte riktigt har matchtempo efter två veckor från spel så vill jag se ett annat kroppsspråk, det såg lite lojt ut ibland. MEN, tydligt att han har en mycket fin blick för spelet. Hittade rätt flertal gånger och gjorde inga direkta fel. Hoppas han kommer upp i tempo bara.

Nr 6 Kimpan; Vad har hänt? Tappade puck ett antal gånger i egen zon igår. Vill mycket men måste lära sig tajming i släppa/passa/skjuta. 

Nr 34 Palme; Dagens utropstecken. Hade bud på fler passningspoäng om pucken hittat rätt. Vilken flunsa han nu drabbades av innehöll den även en injektion självförtroende. fortsätt så!

Annars Mattsson, riktigt bra! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar