onsdag 22 oktober 2014

Om att tippa matcher utan att ha detaljkoll


Med risk för att få äta upp eget skägg eller blotta sina bristande kunskaper hänger jag härmed ut vissa förståsigpåares försök att tippa matcher. Det är sjukt svårt att hänga med i turer kring det egna laget, hur ska man då kunna göra riktiga bedömningar nationellt?

Den engagerade bloggaren Dragskott har en fantastiskt hög nivå på antal uppdateringar, och det här med att tippa matcher är något som alltid engagerar. Jag brukar själv kolla vad som skrivs nationellt om Björklöven, hur matcher tippas.

Jag blir nästan alltid irriterad. Det är inte alls alltid jag har rätt i fråga om matchutgång, men att tippa matcher handlar lika mycket om vad man grundar sitt tips på som själva tipset.

Nej, jag skulle säga att värdet i tipsen ofta är obefintligt. Det skulle bli lika mycket rätt eller fel om bläckfisken Paul hade "tippat", fast utan motivering då förstås. Motiveringar som i det nationella tipset ändå alltid känns halvdant.

Frågan är då- vad det har det för värde? Ja, är man ett fan så är man. Det är svårt att värja sig från artiklar som är direkt riktade mot det egna laget.

Så här skriver Dragskott om kvällens match:

"Björklöven - Vita Hästen

Matchtips: 2.
Kvällens mest svårtippade match. Båda lagen har haft det tungt sett till det helhetsmässiga de senaste veckorna, men är på gång. Björklövens bortaseger mot Rögle smäller högt och Vita Hästens bortavinst mot namnkunniga Malmö imponerar rejält. Västerbottningarna har varit hyfsade på hemmaplan, men östgötarna är ett bra bortalag och vann när lagen möttes i Himmelstalundshallen. Tipset är att Vita Hästen vinner igen mot offensivt halvdana Björklöven. Mycket tack vare målvaktsspelet."


Det är kul att utmana och jag menar att tipset och motivationen bakom har blivit fel.

Löven har historiskt haft det ganska lätt för Hästen på hemmaplan. Min känsla är att Löven kommer att trumma på framåt, precis som man faktiskt har gjort i Norrköping de två senaste matcherna, och tvärtemot hur de senaste matcherna har sett ut. Jag tror att det kommer att bli en hyfsad enkel vinst för Löven. Varför? Björklöven är ett lag som rider på känslor. När det gäller Hästen har man ett psykologiskt övertag och det kommer att få utslag i matchbild och resultat. Målvaktsspelet, kontringar och PP från Hästens sida är det som skulle kunna sätta käppar i hjulet som jag ser det. Men trots det håller jag vinstchans för Löven till 70-30.
Resultatet? 4-1.

2 kommentarer:

  1. Å andra sidan så har Hästen varit ett väldigt hårt jobbande lag med bra framgång i början av serien, haft en svacka på slutet och sedan mot Malmö hittat tillbaka. Är svackan över kan de bli svåra att slå.....

    SvaraRadera
  2. Javisst, inget snack om den saken.. Tycker Hästen gör det väldigt bra utefter resurser, och det är väl ganska tydligt att de har hittat rätt spelare till bra kostnad utifrån sättet de tänkt spela hockey.

    SvaraRadera