onsdag 15 oktober 2014

Det är dags att hitta tillbaka till vad Lövens färger och klubbmärke står för


Det blir bara sämre. Ingen tvekan.
Den samling ishockeyspelare som bär Björklövens färger och klubbmärke blir sämre och sämre tillsammans. Som grupp och som individuella spelare.

Det är uppenbart att flera saker inte stämmer.

Björklöven var inte redo att starta serien 11/9 mot Malmö. Det var en pinsam avklädning i sporten. Efter ett par matcher insåg nog tränarparet W&W att man måste börja ta poäng. Man hade inte spelet förutom defensiven och fokuserade ännu hårdare på att grisa hockey. Hoppades att Johan eller Kevin skulle stänga igen trots ofta massivt spelövertag från motståndarlag.

De vinster man har i år är till stor del Johans och Kevins förtjänster, inklusive ett tajt försvar då. Även de har fallit ihop lite på slutet. Spelat mer mänskligt; vad man kan förvänta sig. Kanske även att de närmat sig de övriga i laget och börjat tvivla så smått.

Tittar man på tabellen idag blir man smått galen. Hästen och Asparna högst upp. Löven parkerade sist. Vad ska man inte behöva utstå som Lövare? Det börjar kännas läskigt likt förra årets debacle; Waltin pratar om "att det är vi som ska göra det" i bemärkelsen att det inte är på väg in någon frälsare. Som kan göra mål. Som kan lyfta laget. Som vågar. Grönberg talar om att han är "nöjd" med utfallet 14p för nu. Det skulle kunna vara en kopia av uttalande från förra året av den sportsliga ledningen.

Tja, vad ska man säga. Waltin har förstås helt rätt i att det är gubbarna man har nu som ska göra det. Däremot börjar jag bli lite tveksam till att han verkligen har trollspöt att få till det. Att Grönberg är "nöjd" är jag lite mer förbryllad över. Han kan inte vara nöjd. Han måste vara frustrerad. Det går lite emot min känsla av ärlighet och öppenhet Grönberg har visat tidigare. Eller så är han nöjd.

Jag tror att det kanske är dags att bryta ihop lite. Att erkänna att det inte går så bra nu. Att liksom gå till botten med allt och se sig själva i spegeln. Använda matchen mot Malmö till att försöka hitta lusten och viljan att spela istället för att minimera risker. Prova helt nya grepp. våga köra på offensivt och släppa in mål bakåt. Vi kan ändå räkna bort matchen tror jag. Det finns inte att Löven vinner den ändå. Även om jag gärna blir motbevisad.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar