fredag 10 oktober 2014

Dags att ta tag i taktpinnen


Löven bussar mot nya mål och förhoppningar om nya fräscha pinnar. Pinnar som det känns behövda. Även om det är ännu för tidigt att utmåla kris på torpet.


Tabellen efter 11 spelade omgångar känns bakvänd, otippad och för Lövens del klart obekväm. Västerås och AIK har underpresterat grovt i inledningen och känslan är att det kommer att vända för lagen. Med bara någon segers buffert till undre strecket är denna situation långt från optimal för de gröngula.

För Lövens del är läget det omvända. Med i många matcher total frånvaro av offensivt konstruktivt spel, dålig fart, skadade spelare etc är det i sanningens namn två spelare som har hållit siffrorna nere och skapat marginalerna: målisar Kevin och Johan.

Det kommer av Löven i förlängningen krävas att man tar tag i den berömda taktpinnen. Som det är nu famlar man i blindo. Taktpinnen ligger någonstans i en hög höstlöv och Waltin gör sitt bästa att ömsom leta efter den, ömsom förklara var den kan vara.

Men det vill sig till att man hittar den, om inte fjolårets ångestfyllda mentala läge ska återfinna sig i Lövenlägret. Hos oss fans börjar det redan smyga sig på.

Som jag ser på saken är det dags att börja forma om, bänka och kanske även leta nytt. Det talades för någon match sedan, AIK hemma, om Lavanders pånyttfödelse. Ett mål och nära ett ass. Jag ser inte det. Lava har inte farten och uthålligheten att spela i en producerande kedja. Han måste bänkas eller in i en ren checking line. Ríbben har galet dåliga stats och kan inte ges samma förtroende längre nu när det börjar ljusna på skadefronten. Hållberg har likaså fallit märkligt fallit igenom sista tiden. Stabilitet och säkerhet borde vara hans adelsmärken, nu famlar han. Dags att dela in kedjor i offensiva och defensiva dessutom.

Löven behöver mer fart och en tydlig offensiv spelidé. Det är tydligt att det inte finns nu. Även om man på hemmaplan visar större ackuratess är ofta uppspelen galna, komplicerade och missriktade. Hur det ser ut borta har jag inte sett alla matcher, men rapporterna ger att det inte är åt det bättre hållet iaf.

Men det är en balans att gå. Varje poäng är viktig nu och framöver och det går inte att kasta sig själv in i en huvudlös offensiv och åka på tokdäng i ett par, tre matcher. Men en skopa mod skulle gänget behöva. Mod att skapa. Har man hittat det på bussen till Oskarshamn? Tveksamt tror jag. Tajt match och förlust med ett par mål är tyvärr det mest troliga scenariot.

1 kommentar:

  1. "Kul" att du säger att Waltin letar taktpinnen..... Han är den största katastrof som drabbat Björklöven överhuvudtaget!! Han har inte bara grävt ner "pinnen" han har dessutom fullständigt söndertrasat spelarnas självförtroende, fått dom mest kreativa spelarna att helt sluta ta initiativ av rädsla för verbal avrättning/bänkning om man försöker tänka själv och inte följer "diktatorns" plan, som uppenbarligen går ut på att vägra använda beprövade /fungerande) taktiker/kedjor för att eventuellt spela ett roligt konstruktivt spel. Ett exempel som visar på hur hela laget agerar är Kim. Ser han ut att ha roligt på isen....?

    SvaraRadera