fredag 26 september 2014

Happy in Happis?


Fejklöven, förlåt Asplöven, står för motståndet ikväll. 

Jag har alltid funderat men aldrig kollat det om namnet kan ha inspirerats av Löven. Enligt Wikipedia bildades Asplöven 1972, "med inspiration från finskans Haaparanta- Aspstrand". Gott så. Viss "inspiration" får vi väl ändå anta att man hämtade från IFK Umeås namnbyte till Björklöven inför säsongen 1971/72.

Om vi lämnar namnfrågan kan vi lätt konstatera att motståndet ikväll är en svår nöt. Löven har aldrig vunnit mot Asplöven i seriesammanhang. Men det är inte bara Löven som har det svårt uppe i Happis; tidigare års "stulna" poäng har numera blivit praxis även när de så kallade storlagen gästar. 

Det är inte utan att man måste imponeras. Laget har inte mycket kulor att spela med, och mycket av framgången, om inte merparten, tror jag får tillskrivas allt-i allon Per Kenttä. År efter år åderlåts laget på de bästa spelarna, ändå har man förmågan att bibehålla kvalité. Kanske vi i år ser den starkaste versionen någonsin. 

Samtidigt som Löven har haft det svårt uppe i Happis är Asplöven ett lag Löven väl känner till. Man har spelat jämnt tidigare, och jag tror att Löven av dags dato har det lättare att ta matcher på bortaplan faktiskt. Utan krav på skönspel. Tydligt att det låser sig mer för grabbarna när det förväntas att man ska spela konstruktivt. Det spelet saknas just nu. Defensiven och målvaktsspelet däremot ser solitt ut och jag tror därför att det finns god chans till poäng.

3-1 och mål i öppen kasse en lågoddsare hos mig.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar