måndag 8 september 2014

Tryggheten har kommit till Löven


Gårdagens genrep mot Timrå tycker jag gav ett blandat intryck. Det finns intentioner och delar av matchen syntes fart och kunnande, framförallt offensivt.

Andra delar av matchen, kanske främst andra perioden, såg virrigt och lojt ut. Tydligt i och för sig att grabbarna har tankarna och fokus en vecka framåt, men ändå. Timrå som garanterat var revanschsugna hade å andra sidan inte så mycket mer att komma med. Man såg vassare ut än Löven i ett par PP, även i 5mot5 när man fick fast pucken.

Ändå, känslan är att man är tunnare än Löven.

Det var tydligt att den där taggningen som saknades lite grann i 58 minuter kom rejält efter Timrås snöpliga kvittering. Man ville inte tappa matchen, blev förbannade och började köra. Det kommer att se annorlunda ut över hela speltiden när det väl gäller, det är jag övertygad om.

Ruljansen på spelare gör väl sitt till. Löven saknar en hel del spelare som går in i första- och andraformeringen normalt, och klart att det sätter avtryck i spelet. Enormt sparkapital där.

Det är dock andra saker som gör mig trygg med årets Löven.

Det känns som att man har hittat rätt på avgörande positioner för utfallet i serien. Grönberg är rätt man på rätt post. Likaså känns det som att dubbelW på tränarsidan också har skapat ett helt annat driv i laget. Sist men inte minst. Vi ser ut att ha två stabila sista utposter. Det sista mycket viktigt.

Nye Ribbenstrand kommer garanterat att bidra så länge han stannar på isen. Lite tunt just nu på backen med så tunga pjäser som Edström, Warg och Harty ur spel, och det är mycket viktigt att komma in i serien bättre än vad man gjorde förra året. Där kommer Ribben in bra.

Hartys deltagande verkar osäkert, men med Edström och Warg snart åter är känslan att det här kan bära långt
 

2 kommentarer:

  1. jag vet inte vf ni/du och alla andra bloggar inklusive löven4ever och bjorklovenblogg tycker att timrå såg lite vassare och snabbare ut än löven? Kollade vi ens på samma match skulle jag vilja säga? Det var ju tydligt att det var löven som var det bättre laget...hade klart mkt bättre chanser..bara emil lundberg hade han själv 3 lägen där man tänkte MÅÅL! vilket timrå inte hade, de hade väl kanske 1 max 2 då man vart lite nervös till och med deras mål var ju inte egentligen så jätte bra chanser och de drog många fel pass och klumpiga beslut tycker jag. Precis som Jon sa i intervjun efter matchen: Vi borde vunnit vilket de gör om de spelar som de gjorde i serien så jag är nöjd även fast det vart förlust.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker det var rätt tydligt att Timrå såg bra ut i PP och när man fick fast pucken i Lövens zon, däremot kändes Löven tyngre totalt.. Tror som sagt att om Löven gått för fullt över hela tiden hade inte Timrå varit nära seger

      Radera