onsdag 9 mars 2016

Så slutar kvalserien till Hockeyallsvenskan

Även om Löven är ute ur leken återstår det lite hockeygodisatt njuta av. För mig är i vanlig ordning slutspelet i SHL (nästan) helt dött. Tycker istället kvalspelet är det som svensk hockey borde fokusera att ta tillvara på. 

Jag ska inte gå in i någon lång utläggning om vad jag tycker om nedläggningen av kvalserien mot SHL, utan vackert bara konstatera att det suger. Inte samma kittel med Meca-rejset, men man kanske får vara tacksam att dörren till finrummet inte är helt stängd sportsligt.

Men kvalserien till HA har man lämnat orörd och det är ett spännande drama att följa. Nedan vilka lag jag tror tar platserna upp och varför.

1) Asplöven
Jag har svårt att se att något lag kan vara starkare än Asparna om de väl bestämmer sig. Och det tror jag att de har gjort. Om Per Kenttä har bestämt att de kommer att få ihop nog med pengar för att genomförakvalet och väl där göra allt för att behålla platsen i HA, ja då är det bara så. Asplöven har haft problem med skador i slutet av HA, men har haft någon vecka att få tillbaka åtminstone en del i spel. Har svårt att se att något av lagen kan freda sig mot ASplövens offensiv när de kommer igång.

3) Södertälje SK
Jag tror SSK kommer tillbaka nu. Det har blandats lite väl mycket från Waltins gäng under säsong och bortaspelet har varit som lövens, helt ur slag på sistone. Samtidigt har man spelat med kniven mot strupen sista två PO-omgångarna och jag tror att man har växt med det. Hemma blir man svårslagna och bort kommer ett par segrar, det räcker.

3) Sundsvall
Sundsvall har varit svagt under hela säsongen men har inte fallit ur ramen många gånger. Har även visat att när man är beredd att offra liv och lem för poäng (läs matcherna mot TIK), ja då har det blivit poäng. Sundsvall kommer att grisa hockey, det kommer inte att vara speciellt vackert, men detkommer att sluta med en viktig tredje plats. Det kan mycket väl visa sig att något allsvenskt lag inte håller ihop ekonomin och då har man chans att vara kvar. 

4) Västervik
VIK har varit mycket starka under säsong och har mycket väl chansen om det börjar i rätt ände, men kanske att det här ändå är övermäktigt. Tror inte att man riktigt räcker till helt enkelt.

5) Troja/Ljungby
Troja, klassiskt gammalt allsvenskt lag. Inte samma go i laget som tidigare år, men inte ofarligt heller. Tror att man kan gneta sig till ett par segrar, men det går för sakta för att man ska gå hela vägen.

6) Borlänge
I skrivande stund leder faktiskt Borlänge mot Västervik i första omgång. Och ska villigt erkänna att jag inte vet mycket om dem. Men Borlänge och HockeyAllsvenskan? Nä, det går liksom inte ihop. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar