torsdag 5 mars 2015

Så slutar Slutspelsserien!?


Med bara några timmar kvar till nedsläpp ska vi försöka bena ut hur den kommer att falla ut. Och det är sjukt svårt. Känslan är att det kan gå hur som helst. Redan på förhand känns Mora och Vita Hästen nästan uträknade, bara därför lär de väl stå där topp tre i slutändan. Aja, vi kollar väl läget?

Det är ingen högoddsare, men jag tror att Malmö är topp tre. De kommer att sluta topp tre. Däremot inte helt säkert att de står som seriesegrare. De har haft kniven mot strupen de senaste matcherna och förlorat, spelet och målvaktssidan knackar något.

Då återstår två lag att gå vidare. Jag tror Rögle ligger bra till och därefter i fallande ordning Björklöven, Karlskoga, Vita Hästen och Mora enligt följande chans i procent.

Malmö 90%
Malmö har sjunkande formkurva och all press på sig som man har visat de senaste matcherna inte ha kunnat hantera. Spelet och målvaktsspelet fallerar något, lägg därtill omplaceringar i tränarstaben. Men, man klarar detta även om jag tror det blir mer tajt än de flesta förutspår.

Rögle 80%
Rögle vill spela samma typ av spel som Malmö men har kanske inte samma tyngd. Har dock hittat rätt på sistone och jag skriver faktiskt in dem som slutspelsseriesegrare!

Karlskoga 50%
Karlskoga har den sämsta trenden av alla lag i serien och har dessutom problem på backsidan. Men de har en poäng med sig och tre hemmamatcher, det kan fälla avgörandet till deras fördel

Björklöven 50%
Löven har allt att vinna, en vinnande trend och en stabil målvakt. Om Löven haft tre hemmamatcher hade de varit topp tre helt säkert, nu lite mer osäkert. Har darrat lite i spelet på slutet men har ändå hela grundserien rakt igenom visat på god moral.

Vita Hästen 40%
Hästen har gått ok på slutet, men också det enda tillsammans med noll press på sig är vad som talar till deras fördel. Ligger på defense, bevakar, och försöker runda på upploppet. Nej, det håller inte..jag tror det tar stopp här.

Mora 30%
Seriens dark horse och outsider på en och samma gång. Har blandat och gett på slutet, men för ojämna för att orka hela vägen och tror inte att de har moralen att stå upp i alla matcher 60 minuter.

Hur slutar då serien? Med bara en gnutta önsketänkande som följer:

1. Rögle
2. Björklöven
3. Malmö
--
4. Karlskoga
5. Mora
6. Vita Hästen

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar