tisdag 17 februari 2015

Är det klart vilka lag som hamnar i kvalserien till HA nu?

Efter 47 omgångar är det en ganska osannolik tabell vi summerar. Måste ovilligt erkänna att att jag i december månad var ganska säker på att det kokta fläsket även var stekt för Löven. Det har varit en lång startsträcka och mycket har påmint om förra säsongen.

2015 har dock hittills varit det förlovade året för Löven. Det känns som att det mesta stämt, och när det inte har stämt, eller när det har varit på väg mot förlust har man ändå vänt, på något sätt. Spontant kan man väl peka på saker som att Waltins pussel har fallit på plats. Offensiven har vuxit fram, spelare har hittat varandra, man har en helt annan ork än förra säsongen etc.

Genomgående för hela säsongen är dock att laget knappt haft en enda plattmatch. Det syns på hur man har krigat till sig poäng även i förlängningar under året. Det har varit så många upphämtningar och avgöranden att det till och med syns i statistiken. Att det är avgörande för Lövens tabellposition dessa upphämtningar och extrapoäng.

Det bottenträsk som Löven tagit sig ifrån och lyckats distansera innehas nu, helt osannolikt, av AIK och SSK. Lag som helt klart varit bland de tyngsta i spelarbudget. Och jag tror att det är klart nu att dessa lag blir de två som kommer att spela den negativa kvalserien.

Tittade på lagen ovanför och jag vet inte vilket av lagen som skulle tappa så mycket att AIK skulle kunna hämta igen. Det krävs ju till att börja med att AIK börjar plocka poäng, och det som talar emot är att man inte kan hålla ihop matcher. Man förlorade 2p mot KHK nyligen i de sista sekunderna av matchen. Till AIKs fördel är att man förde större delen av matchen.

AIK har potential, men frågan är vilket lag man isf skulle kunna hinna ikapp? Oskarshamn och Timrå verkar ha kommit in i en andra andning både ekonomiskt och sportsligt. Kvar, för mig, återstår Asplöven. De har en dålig formkurva och, vad det verkar, dålig disciplin i försvaret. Men det känns ändå som att laget har en för kraftig spets framåt för att ramla ner under sträcket. Nej, det ska till något ganska otroligt för åtminstone AIK att ta sig över sträcket. SSK får man nog redan räkna är klara under sträcket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar