måndag 16 februari 2015

Combs- Märkligaste lövenvärvningen någonsin?


Jag förstår inte hur man lyckas med konststycket att ta in en sådan värvning som Combs. Närmast pinsamt har det varit att se denne spelare med Korpen-fart under skridskorna och flås som en ordinär Iksu-besökare spela för Björklöven.

Säkert har Combs kvaliteer i "sista tredjedelen", och att han "måste sättas upp på rätt sätt" som Grönberg/Waltin uttryckt det. Bara det att i den här ligan går det inte att glida in i lägen och få puck. Nä, det är nog den märkligaste värvning jag har sett.

Man undrar ju lite hur det gick till. Kanske har Combs en grymt säljande agent, att Grönberg stirrat sig blind på Combs målproduktion i EHCL eller helt enkelt dragit en chansning till förmodad billig peng?

Även om denna värvning och pengarna som har gått till den är helt kastade i sjön så tror jag inte att vi snackar om någon monstersumma totalt. Nu tog Jack ansvar för situationen och avbröt kontraktet, det ska han ha heder för. Att sitta på ett kontrakt där man inte riktigt bidrar som det är tänkt, att inte få den istid som värvningen är menad är inte bra för någon med ambitioner. Varken spelare eller klubb.

Är det den sämsta värvningen någonsin? Tveklöst en av dem. Men när det gäller värvningar handlar det om vilken kostnad som värvningen medför. I den bästa av situationer hittar man potentiella guldkorn, där kostnaden understiger värdet av spelaren. Det är lätt att dra paralleller till nutida värvningar som Raycroft, Lavander och Trygg. Här går/gick mycket mer pengar åt än vad man förväntade sig få ut av spelarna. Skillnaden jämfört med fallet Combs är att de ändå har bidragit, men inte på det sättet man förväntade sig.

3 kommentarer:

 1. Raycroft spelade för kaffepengar i förhållande till sin meritlista och han spelade väl in majoriteten av de där ynka 50 poäng vi tog under säsongen nästan på egen hand. Blir nästan lite småarg när du jämför han med Lavander som både tjänar mest och tillför minst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant att jämförelsen mellan Lavander och Raycroft haltar något. Ändå får man väl säga att Raycroft inte motsvarade förväntningarna. Att sajna Lavander på tre år är dock en smärre katastrof sett till vad han tillför/skadefrånvaro. Har skrivit om det tidigare och jag förväntar mig att Lavander och Löven tar ansvar och avslutar kontraktet efter den här säsongen.

   Radera
  2. tycker väl ändå att raycroft gjorde va han kunde? och självklart är det ju lätt att säga att den skulle han tagit etc men visst nog gjorde han några tabbar som vem som helst var ju snarare försvaret som gjorde han sämre än vad han var !:/

   Radera