lördag 7 februari 2015

Har vi lagt sju svåra år bakom oss?

Löven går mot den bästa säsongen på länge. Jag är nog inte ensam om känslan efter KHK borta att kunna andas ut lite grann. Kontraktet är inte säkrat, men jag förstår att det inte är långt borta. 

Efter sju svåra är det lite av en vändning det vi ser den senaste månaden. Efter de svåra åren tar man dock inget för givet- jag tänker endast på kontraktet. Play off snarast en bonus. 

Många är spelarna som har lyft sig i år. Quist,  Lindskoug, Thörnberg, Lundberg. Listan kan göras lång. Vad beror detta på då?

Jag tror att det handlar om en blandning av lyckade förvärv, Waltin, Lindskoug, disciplin, hård träning och en tro på vad man håller på med. 

Plumpar i protokollet finns, ska komma in på dessa i ett kommande inlägg. Låt oss för en stund istället titta på det positiva

Waltin har gjutit in en förståelse för att hård träning är ett måste på den här nivån. Att du inte är bättre än din senaste match. 

En förutsättning också att truppen varit hyfsat hel, åtminstone jämfört med förra säsongen. Spelarna har förstått att det handlar om att tävla med varandra för att få istid. 

Med vinsterna har också självförtroendet kommit. Individuellt och som lag. Att inför matchen mot KHK tala om att 'vara spelförande', 'hög forchecking' osv skulle  bara för någon månad sedan varit skrattretande. Nu är vi i en annan sits. 

Så lövare. Passa på att njuta lite av var vi är. Ett tag kvar av säsongen, distanserat oss från hotet om Korpen-serien och tja, det är ju snart vår. Lövens tid. 


9 kommentarer:

 1. Kontraktet är inte säkrat... Skojar du? Tror knappt att det finns en matematisk chans att alla lag utom ett går om oss. JO, kontraktet är säkrat. Med den rådande tabellsituation vi har nu så är det dessutom en jättechans på playoff. Grejar vi inte det med det försprång vi har nu så får man ändå se det som ett litet misslyckande. Högre krav men oavsett detta alltid stötta laget!

  //Bullen

  SvaraRadera
 2. Jopp, det finns en matematisk chans för kval. Om alla resultat skulle gå emot oss. Då kan tabellen se ut så här:

  Malmö 92
  Västerås 90
  Karlskrona 88
  Karlskoga 82
  Mora 82
  Rögle 80
  Hästen 76
  Timrå 76
  AIK 75
  Almtuna 75
  Oskarshamn 75
  Asplöven 74
  Björklöven 68
  SSK 59

  SvaraRadera
 3. Det enda man vet som Lövare är att det inte är över förrän den feta damen sjunger. skulle tippa chanserna till 60-35-5. PO-ingenmansland- neg kval

  SvaraRadera
 4. Största skillnaden är att vi nu har ett tränarteam som insett att laget har varit för dåligt tränade vilket varit fallet sedan IKSU-samarbetet inleddes.

  SvaraRadera
 5. Jotack, var förmodligen en av dom sämsta hemma matcherna i Telenor arena denna säsongen, så det är nog inte mycket att hurra för att ni vann den matchen.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom ner på jorden, ni är ett poplag ingen bryr sig om. Löven ska slå ett lag som khk!

   Radera
 6. Ja, det är alltid lika härligt när Lönen gör sina motståndare dåliga. Särskilt dryga nobodys som Karlskrona!

  SvaraRadera
 7. Efter varje match löven spelat sedan nyår , har det alltid låtat från motståndarsupportrar " vi gjorde våran sämsta match " mot nästan varje förbannade lag . Tillfällighet ? knappast .

  Varje Dag , Livet Ut . Grönt & Gult

  SvaraRadera
 8. Löven kommer snart ner på jorden igen .Möter det andra lövet i nästa match!!!!!

  SvaraRadera