torsdag 5 februari 2015

Slarvande hockeyklubbar i allsvenskan

Det är snart var och varannan förening i hockeyllavenskan som nu träder fram och redovisar illröda siffror. Timrå, Almtuna, AIK och Oskarshamn. Jag har säkert glömt något namn.

plötsligt och som man verkar vilja göra sken av- från ingenstans-har så plånboken tappats bort, eller pengarna är bara slut. I nästa mening skjuter man över ansvaret. På kommunen, eller att fansen måste ställa upp. Eller i Oskarshamns fall- nu Måste kommunen köpa mediekuben för två miljoner. 

Och man skäms inte heller vad det verkar. Man kan undra vem som har suttit och räknat på kulorna inför och under säsongen. Har inte klubbarna råd att anställa någon med eftergymnasial utbildning i ekonomi?

Inte en rad från någon av klubbarna har jag läst om ånger, om att man har gjort fel. Om att man tidigare borde ha sett att det ekonomiskt gick åt fel håll. 

Klubbarna- oavsett om de är AB eller föreningar verkar inte vilja leva i samma trista verklighet som andra företagare är tvungna att rätta sig efter- att plus och minus ska gå ihop. Eller åtminstone att dra i handbromsen om man märker att kalkylerna inre riktigt går ihop. 

Detta är under säsong inget annat än ekonomisk doping. Klubbar som sköter sig får möta motståndare som ställer upp med lag de egentligen inte har råd med. Ska sedan så rädda upp det hela med avskrivningar från kommuner och företagare. Det måste skärpas upp. Punkt.


10 kommentarer:

 1. Hur var det med løven då, har inte dom gått i kk också? Eller menar du från och med nu?

  SvaraRadera
 2. Intressant artikel och som Björklövensupporter vet man ju hur viktigt det är att hålla ordning på ekonomin, en liten fråga tröjan högst upp i bild är väl från 80-talet jag har en likadan med nr. 27 på ryggen :-)

  SvaraRadera
 3. får väl hoppas att Löven lever som man lär nuförtiden. Men ja, Man har ju inte precis varit bäst i klassen i ekonomi tidigare. Johansson- skulle tippa att den är från typ -85. Träningströja med nummer 7!

  SvaraRadera
 4. Ja, Björklöven gick i konkurs med den hävdes efter en insamling (7 miljoner) och vissa avskrivningar som drabbade en del företag. Sundsvall skickade då ett brev och begärde att löven skulle degraderas eftersom dom varit ekonomiskt "dopade". Leksand råkade ut för ungefär samma sak men kom undan efter mycket fula ekonomiska tricks med kommunen. Där dom sålt gatstenar hit och dit. Nåt för vk att gräva i kanske.../Mr TJ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ha Uppdrag gransning redan gjort utan att något hänt. Vad skulle VK kunna göra? Det är bara att konstatera att Leksand tyvärr inte lyder under samma lagar som andra lag.

   Radera
  2. Ja de finns säkert något att gräva upp kring leksand. Kanske någon besviken f d spelare/trämare/ledare kan ställa upp som anonym källa. Lövens fall känns de som misskötsel av ekonomi men i leksands fall mera luktar kriminellt fiffel

   Radera
 5. Kul vi har åsikter om ekonomi...

  SvaraRadera
 6. Måste ändå säga att Lövens degradering är det nästa som känt klubben så här i efterhand. Klart det kändes surt då, men det gav oss ett tillfälle att arbeta bort alla skulder och börja om på en ny kula.
  Men det jag reagerar över är särbehandlingen av klubbarna.. ekonomisk doping gäller bara några.. se på aik när de gick upp till shl 400k i eget kapital 1månad innan As är färdigspelad låg man ca 20 mille back... lyckas ta sig till shl och fick 23mille i tvpengar.
  hur kan inte det räknas som ekonomisk doping? Dvs spela för tillgångar man ej har.
  malmö?? Är det 4 rekonstruktioner på 6 år???? Måste ju finnas en gräns ?
  Leksand måste ju ändå vara nutidens största ekonomiska doping... men men upp i shl och allt är löst.
  Och sedan var det väl bofors eller nått lag som låg 1 mille back from och sparkades ut us As med buller och bång...

  så ska väl ändå vara samma spelregler för samtliga klubbar.
  nu hoppas jag givetvis att alla lag ska spela klart denna säsong.
  men vissa lag borde behöva en omstart efter avslutad säsong och aik i täten.

  SvaraRadera
 7. Inte nästa utan bästa.

  SvaraRadera
 8. Varför inte bara glädjas åt deras framgångar än så länge.

  SvaraRadera