onsdag 11 februari 2015

Björklöven vinner utan att behöva förta sig

Sällan har det väl känts så lugnt på sittplats. Björklöven dödade spänningen med den tidiga 3-0 ledningen och även om Asplöven närmade sig målmässigt till 3-2 kändes det hela tiden ganska lugnt, ja rent av behagligt. Mattsson tillbaka i löven-målet och gör en stabil insats. Viktigt att ha igång även Mattsson och det kändes faktiskt naturligt att han skulle stå idag. 

Värt att notera annars- #19 Quist galet bra. Hittar alltid fram till målet. Det känns farligt så fort han får upp fart med puck. Även #6 Karlsson otroligt nyttig. Har lärt sig spela enklare i defensiv zon och har gott självförtroende i sista tredjedelen.   #62 Lavander hade annars en av sina bästa kvällar sedan återkomsten i Löventröjan. Lava som har haft problem att gå in de tre första kedjorna under säsong visade ikväll upp ett spel som verkligen håller på nivån. Annat ljud i skällan är det för #32 Edström. Rasmus hade ett enormt fint avslut från djup backplats men var förutom det osynlig och hade några olyckliga ingripanden. Det finns så mycket hockey i #32 men det vill sig inte riktigt. Det blir fel. Hoppas att det vänder snart för Rasmus. 

Löven är nu på allvar med i racet om topp 8-platserna. Vad ska stoppa laget? Jag tror man själva är värsta motståndaren. Det gäller att behålla det hårda jobbet Över hela banan och vara nogranna i att sortera rätt sista tredjedelen.  

3 kommentarer:

 1. Löven går upp i shl i år ingen kan stoppa dom

  SvaraRadera
 2. Att ge merparten av istiden till fyra backar samtidigt som juniorbacken Lindahl (inte uttagen som extraback denna gång) blir helt utan istid - samtidigt som media/bloggar inte uppmärksammar denna omständighet känns inte bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har ju varit genomgående att man har valt att spela kort på backsidan, ofta två backpar, om det funnits kort om folk eller om spelare faller ur kvalitetsramen. Detta snarare än att man velat lyfta in spelare och juniorer. Det har även visat sig vara framgångsrikt så jag kan förstå att man håller linjen. Skillnaden är #12 Björklund som är ung/oprövad men har bevisat att han vill och ska ha istid

   Radera