tisdag 10 februari 2015

Asplöven- laget som ska ligga bakom Löven


Asplöven har kommit att bli laget i HA som det inte bara får tappas mot för Björklöven.

Fattige kusinen från landet som hade fräckheten att sno ihop namn och logga från den lite finare föreningen i söder. Det är lite som AIK och kopian i norr. För efter de prövande åren i division 1 där lagen möttes ett otal gånger, har Asplöven vuxit till att bli lite grann av en käpphäst för Löven. Man har ganska svårt för dem.

Nu är det inget unikt. Asplöven lyckas med konststycket att sno ihop slagkraftiga lag varje år tycks det som. Vart och vartannat lag i HA förlorar mot dem. Samtidigt som man bara väntar och väntar på att de ska gå bankrutt. När föreningar som AIK och Timrå är toknära att gå i putten lyckas, hittills, Asplöven hålla sig flytande.

Varför är det så anmärkningsvärt då? Jo, de har en plåtburk till arena dit knappt ett tusental i snitt letar sig när det vankas hemmamatch. Kanske Kenttä är duktig på att kränga korv också. I så fall en till av många nödvändiga färdigheter som Mr Asplöven uppbär för att köra laget vidare. Lägg därtill att de har, by far, längsta resväg av alla lag i Hockeyallsvenskan. Sånt kostar.

Nu har man så bussat laget nästgårds, till Umeå. Har man då någon chans på poäng? Nej, jag tror inte det. Nog för att Löven har svårt för Asplövens tempostarka och skridskostarka lag. Och nog för att Löven har ett helt gäng i sjukstugan efter det supersmarta beslutet att låta spelare träffa fans på Utopia i influensa- och slutspelstider.

Men jag tror att så länge inte fler blir dåliga kan Löven hålla Asplöven målmässigt på avstånd. Löven är helt enkelt ett bättre lag över hela banan. Resultatet skriver vi till 3-1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar