tisdag 8 april 2014

Angående soppan kring VD


Björklöven engagerar. Det är ett som är säkert. Den händelse som utspelade sig mellan VD och ett par supportrar är egentligen inte så mycket att skriva hem om kan jag tycka. Men det ligger mycket under ytan och puttrar. Hos både fans och media. Säsongen måste redas ut, och för att Löven ska må bra och till och med gå stärkta ur det här ska det ske fort.

Det här har "hänt", i alla fall utifrån media som skrivit om det hela;

Banderoller sätts upp efter att det är klart att Löven fixat kontraktet:

Jag har funderat under säsong varför inte fansen/GD har gjort någon markering tidigare. Förstår nu att det måste ha funnits diskussioner internt och att man beslutat sig för att man vill markera kraftfullt men samtidigt inte störa laget i en så avgörande fas som Kvalserien. Jag tycker det är välregisserat och genomtänkt. "Vi kräver förändring" välformulerat. "Avgå" kändes inte lika kreativt.

Åkerblom tar ner banderollerna 2 timmar efter match och blir "jagad" av ett par fans, munhuggning uppstår:

Utgår från att Åström som var på plats har koll på tiden när han bekräftar att det var 2 timmar efter matchen var över som Åkerblom tar ner banderollerna. Om han sen "hoppar på" dem eller vad som händer sen verkar vara lite ord mot ord. Tänk istället så här: hade någon lyft på ögonbrynen om någon annan "städat" undan grejerna? Nä. Den här händelsen handlar om att det är just Åkerblom som gör det.

Åkerblom "kastar ut" samma två personer från efterfesten nere på stan och hänvisar till att han inte vill att det ska uppstå någon mer situation:

Det har gått ett par timmar och Åkerblom har haft tid att tänka efter på det som har hänt. Han är VD, och han måste kunna hålla sig kall i sådana här situationer. Att skicka ut två fans, eller hur många det nu var, i förebyggande, är milt uttryckt inte rätt sätt att hantera situationen.

Det här borde hända:

Jag har ingen bra koll på Åkerblom, och jag har inte en sådan insyn i klubben att jag vet hur hans arbete fungerar internt. Min uppfattning om honom över säsongen som varit: Han och ledningen kommunicerar för dåligt. Det är det enda jag vet. Hade man kommunicerat mer kanske det funnits mer att ta ställning till.

När resultaten går emot sportsligt och åtgärder som genomförs eller inte genomförs inte kommuniceras då blir det lätt att man går på antaganden och det blir aldrig bra. En frustration byggs upp.
Björklöven är ett storlag sett till nationell uppmärksamhet och supporterskara, då är det viktigt att kommunicera vad man gör och inte gör och varför.

Åkerblom har gjort en halv pudel i både VK och Umeå Tidning, och har haft ett samtal med GD. Bra så. Det här är något som måste lösas snabbt. Ska Åkerblom fortsätta får det inte finnas någon spricka. Hur det än går krävs det omtag från Lövens ledning. Det måste bli öppnare och rakare klimat. Viktigt nu när man går in i ett skede av utvärdering och omstrukturering.

1 kommentar:

  1. Det ska också nämnas att Åkerblom faktiskt SJÄLV var onykter i Lördags så han gjorde fel på fler än ett sätt.

    SvaraRadera