fredag 11 april 2014

Ny sportchef- viktigaste rekryteringen i år


Att det går fort i hockey visste vi väl alla om, men då tänkte man väl kanske inte riktigt på spelet utanför rinken. Men snabbt har den svängt pendeln de senaste dagarna, eller vinden som sveper med fallna löv om man får var lite drastisk.

För ett par dagar sedan var VD Åkerblom inträngd i ett hörn i boxarringen, inte utslagen, men hade väl fått några törnar och var ifrågasatt efter debaclet nere på stan. Men Åkerblom tog tag i situationen och försökte direkt reda ut saker och ting med Green Devils.

I förra blogginlägget efterfrågade jag kommunikation från ledning och det var också vad som kom genom intervju av Erik Åström. Nu har jag svårt att tänka mig att Åkerblom tog kontakt med Åström för intervjun, men den var nog mer välbehövlig för Åkerbloms än Åströms fortsatta karriär i alla fall. Tycker också att Åkerblom gav bra svar på hur läget varit och är.

Vinden svepte så vidare och det verkar nu klart att Jimmy Blixt får lämna skutan. Det känns både och ska jag säga. Jag tror att det är behövligt att man, för att kunna vända blad och göra om, även ibland byter ut personer för att få ordentligt avstamp.

Det är en tuff bransch det här och det gäller att leverera; You're only as good as your last game.

Men det gäller ju också att analysera rätt. Att något varit galet i Löven är helt klart, och ska man plocka personer gäller det att man gör analysen bakom rätt först.

Jag tror att det kan vara en bra idé att ta in en ny sportchef. Men det får inte vara så att man stänger dörren igen efter det. Att man tycker att man har vädrat och analyserat nog.

Om det bara är Blixt som får gå är det lätt att man ser på honom som han med hundhuvudet, att han får bära hela skulden. Så är naturligtvis inte fallet, och det är viktigt att man går igenom allt som har felat.

***

Viktigt nu är att man hittar en person som själv har förmågan att hitta morgondagens stjärnor. Med det menar jag att spelarna ska helst ha en klar potential att kunna bli bättre och inte har passerat zenit som fallet har varit för ett par den gångna säsongen.

Det måste alltså till yngre spelare och helst även spelare som kan komplettera J20 om och när det behövs om SuperElit ska bli en verklighet.

Sedan kan jag inte annat än att skriva under på doktrinen från övriga bloggmaffian att det som behövs nästa säsong är också snabbare spel och sålunda snabbare spelare.

***

Namn som har diskuterats för rollen som sportchef är Tony Zabel och Mikael Johansson, KRIF.

Jag råkade se Johansson redan för en månad sedan i Studio Blekingesport och slogs då av tanken att han nog skulle kunna vara något för Löven. Kolla själva och bilda er en uppfattning. Här är avsnittet

   

2 kommentarer:

  1. Öhman fick de spelare han ville ha med sig från div.1 och Blixt fyllde på till att det skulle sluta på Hockeyallsvenskans 7:e mest kostsamma trupp och då var det inte många som klagade. Och därefter låg huvudansvaret på tränaren. Upplägget var till stor del en självgående trupp ( med erfarenheter från NHL, KHL, SHL och HA) som inte kunde leverera som grupp och då är det tränaren och inte sportchefen som skall gå. Punkt.

    SvaraRadera
  2. Så kan man också se på saken. Enda anledningen till varför Öhman har fått vara kvar vid +10 raka förluster stavar jag till ekonomi och kontrakt över kommande säsong. Är ganska säker på att vi kommer att få se en ny tränarkonstellation, frågan är i vilken tappning bara

    SvaraRadera