tisdag 29 april 2014

Ny sportchef, ny fräsch agenda, islossning


Det går fort ibland.

Efter att bloggen legat nere någon vecka efter alldeles för mycket jobb hade jag igår kväll skrivit klart ett inlägg om hur förbannat tyst det var från Löven. Uppkopplingen svek mig då jag befinner mig i inlandet på just jobb och vips blev hela inlägget fullständigt utdaterat.

Det kan svänga så snabbt i den här världen att blogginlägget som kändes högst relevant bara för en 7-8 timmar sedan nu känns helt åt skogen. Det är lite intressant hur en händelse även kan få en att se på Löven på ett annat sätt.

Jag hade tänkt att bara radera det gamla inlägget, men tycker det var ett bra inlägg. igår. Så skruva tillbaka din mentala karta ett par timmar om du vill. Det följer här nedan.

Ny sportchef. Fredrik Grönberg. Jag såg bara namnet först och funderade på om det ringde någon klocka. Det gjorde det inte. Jag känner mig dock helt trygg med valet. Det här en kille som har varit betrodd av Djurgården i 14 år och om det nu finns någon karriärstege inom hockeyvärlden så kan man väl också säga att de senaste åren i styrelsen knappast är ett tecken på att han i DIF setts som någon has been.

Det är troligtvis en hungrig Fredrik. En som vill framåt. En som kan juniorverksamhet. En som har en massa erfarenhet från hockey på allsvensk och SHL-nivå. Det känns tryggt och samtidigt spännande. Jag tror det blir bra det här. Välkommen Fredrik!

Samtidigt tar Löven, eller Fredrik G då, bladet från munnen och säger att man har en tränare på gång, att han vill föryngra laget. Det är ljuv musik. Jag har otroligt svårt att se Löven i bottenträsket kommande säsong.

Nedan följer så det "gamla" blogginlägget.


****************************


Löven och sjömanstermer börjar bli lite synonymt. Under säsong sitter man stilla i båten. Nu är det stiltje för Lövens skuta. Efter att ha lämpat kapten och styrman och alla andra befäl överbord har man nu ingen att beordra att seglen ska hissas eller sätta kurs heller för den delen.

Men men, jag är inte orolig. Än. De viktigaste pjäserna från förra säsongen i form av Wargh och Palme är redan sajnade. Spåkulan säger att det kommer att lättas ankar och hissas segel i veckan.

***

Det känns som att de flesta blogginlägg mest liknar avsnitt av Seinfeld nu för tiden. Det finns inte mycket att skriva om helt enkelt.

Tyst som i graven från Åkerblom.

Lika bra att sätta sig själv i förarsätet. Om jag vore Åkerblom, vad skulle jag göra?

Jag skulle börja med att anställa en sportchef. Den här veckan. Sportchefen behöver inte ha tjugo års erfarenhet, men viktigt att sportchefen har ett bra kontaktnät. Framförallt mot yngre talanger.

Prio två-  få in spelare. Jag skulle ta in ett par tunga namn. En målis och en vindsnabb forward. Sedan tre-fyra lovande J20 att ambulera mellan J20 och A-lag. En tung spelsäker back.

Prio tre- Ett tungt tränarnamn. Någon som lever på gamla meriter men spelar ny hockey. Tränarupplägget i övrigt kvittar känner jag. Det viktiga är att hitta rätt person/er. De måste hitta rätt i rollerna, något jag var galen på långa stunder förra säsongen.

Öhman körde ner i diket och fick inte upp ekipaget på banan ordentligt igen. Presskonferenserna blev nästa parodiska i återanvändning av utslitna Öhman-termer. Vad John Lind fick ut av sitt jobb som sidekick har jag inte en susning av. Backspelet blev ju bara...sämre och sämre. Till slut visste ingen vad som skulle göras i egen zon. Lind såg närmast ut att vilja gömma sig under vissa matcher. Att han nu ska ta över J20 istället tror jag är helt rätt. Lind kan mycket väl fungera bra här.

För att göra Trio med Bumba helt komplett tog man så in Hämäläinen. Hämäläinen fick personifiera bad cop med hårtork. Lind och Öhman närmast att likna vid korgossar när Hämäläinen drog på i vissa time outer. Även om jag är osäker på vad Hämäläinen hade för roll egentligen så tror jag att han kan ha bidragit till att Löven klarade sig. Han väckte laget åtminstone med den finska sisun.

Lågoddsare att jag tillhör skaran som tycker att det var rätt att kicka trion? ja. Boysen i båset gjorde garanterat sitt bästa, och det ska de ha en stor eloge för, men det är också lika tydligt att de över säsong inte fick ut allt av grabbarna på isen.

Jag är övertygad om att kommande konstellation funkar bättre, helt enkelt för att den förra konstellationen fungerade för dåligt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar