söndag 6 april 2014

Det är i motvind en drake lyfter


Det är en så uttjatad rubriksättning, jag vet. Men samtidigt, det går inte att beskriva det bättre.

Ni som var på plats uppe i Piteå för en sådär 10 dagar sedan vet vad jag talar om. Den scenförändring som utspelades där gjorde att jag ställde mig mycket tveksam till att man skulle klara kontraktet. Stabil match i 40 minuter för att sedan falla ihop som ett korthus, fullständigt.

Klüft menade på PKn efter match att Piteå gick fullt ut för seger under 60 minuter, efter Lövens kvittering, med 30 sekunder kvar vid nedsläpp. Och jag förstår precis vad han menar. Det är sällan jag har sett ett lag, om ens någonsin, tappa en match som Löven gjorde uppe i Piteå.

Hur skulle man vända och hitta styrkan efter det debaclet?

Jag vet inte. Men det är uppenbart att spelarna knöt nävarna, för med undantag två svaga perioder mot KRIF har Löven visat vilken styrka laget och föreningen besitter.

Jag är så otroligt imponerad på det sättet Löven genomförde matchen igår mot Troja. Det var fullt blås hela vägen. En virvelvind av gulgröna som fullständigt ägde matchen från pucksläpp.

När det gällde som mest, då plockade man fram den bästa matchen under hela kvalserien. Det var inte bara spelet som stämde. Flera av spelarna gjorde kanske sin bästa match under hela säsongen. Hjalmarsson tog nedflyttningen från första linan på rätt sätt, Andrew visade NHL-klass och Wargh växte ut till en härförare.

DeSimone hittade rätt i nya linan och spelade smart. Sökte hela tiden Palmebjörk och släppte puck till honom vid rätt tillfällen. Palme också mycket bra.

Men det är hela laget som ska premieras. Tillsammans visade man styrka när man var satta under otroligt hård press.

Det är uppenbart efter den här och de senaste hemmamatcherna vad Green Devils betyder för laget. Lyftet i tredje perioden mot Piteå. Matchen mot Vita Hästen och så igår. Löven spelade med 6 utespelare hela vägen. Den energin som kanaliseras går direkt in i lagets kärna och får spelarna verkligen att lyfta.

***

Ska gå in på efterspelet med VD etc senare och vad jag tycker Löven måste fokusera på nu. Viktigt att ta med sig det positiva dock, det faktum att Löven spelar i HockeyAllsvenskan kommande säsong. Och vilken säsong det kommer att bli! Löven har alla förutsättningar att göra något stort. Bara man nu får till pusslet med ledning och lag. Men mer om det senare.

***

Avslutningsvis. Även om inte Troja har en lika stor fan-base som Löven och kanske merparten av de som var neutrala i kampen igår ville ha upp Löven istället; Det måste ha varit en traumatisk avslutning av säsongen för alla inblandade i Ljungby. Att i de två sista matcherna vara med om segerfirande för lagen som tog Platserna. Hoppas Troja/Ljungby tar det på rätt sätt och gör något bra av degraderingen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar