fredag 4 april 2014

Löven har hittat rätt i alla lagdelar lagom till Grande Finale


Den satt långt inne segern, men den kom till slut. Och jag tror att sättet den kom till på faktiskt är viktigare än poängen.

Jag såg inte matchen ska sägas, men hade väl rätt bra koll ändå med radio och live-update. Har man sett Löven i princip alla matcher den här säsongen börjar man nästan kunna visualisera spelarna utifrån radioreferat.

Ska inte tjata på mer om det, men måste säga att det var nog så bra täckning att följa matchen så. Åtminstone om man jämför med HockeyAllsvenskan Play. Får verkligen hoppas att ligan lägger lite SHL- pengar på detta till nästa säsong.

Jag tror att sättet att vinna på var viktigt då man lyckades vända en match där man i två perioder spelade långt under sin förmåga, men hittade ändå styrkan att vända. Detta ger verkligen moral till kommande drabbning. Den andra saken är att jag tror att man nu, äntligen, har hittat rätt i rollbesättningen med laget. Och även att de nya gubbarna funnit sin plats.

Vi får väl anta att den nykomponerade förstakedjan med Desimone i trion är det som gäller på lördag.

Jag kom att tänka på en sak. Jag känner inte Jens Öhman, men efter att ha sett otaliga PK och intervjuer slog det mig att placeringen av DeSimone i förstalinan säkert fördröjdes av att han inte gillade att folk påpekade detta för honom. Öhman har en småtjurig attityd modell "jag har aldrig fel" när han blir ifrågasatt.

Jag tror aldrig det är bra. Det är bra att vara konsekvent, men det är lika viktigt att lära sig av andra, sina misstag och kunna erkänna det också.

Nu är känslan iaf att kedjorna sitter rätt och att Andrew bara växer.

***

Det är klart att det blir en nervpärs på lördag. Jag funderade ett tag på om man skulle orka se det hela, men stökade undan dessa tankar rätt fort. Det är samma för Troja. Löven må vara favoriter, men det är lika mycket som står på spel för dem.

Så visst, det kommer att vara nervigt. Men jag tycker förutsättningarna är de allra bästa. Löven har trots allt bara en etta i förlustkolumnen och har poängmässigt absolut skrapat ihop vad man på förhand hade hoppats att de skulle ha gjort efter 9 omg.

Så bara kör nu, Löven. Man kan inte göra mer än sitt bästaInga kommentarer:

Skicka en kommentar