fredag 4 april 2014

Vem bryr sig om slutspelet?


Det slog sig in lite kvalseriedramatik mitt under brinnande uppladdning inför Löven-Troja. Det som nu ska vara den sista kvalserien mot SHL bjuder på sanslös dramatik. Inför sista omgången har så fyra (!) lag möjlighet att knipa en plats upp. Snacka om game winner!

För samtidigt, någonstans i norr, näst intill i radioskugga, utspelades en semifinal mot SM-bucklan. Någon som har koll på resultatet? Någon förutom fansen som bryr sig? knappt.

Det är fantastiskt egentligen att SHL vill skrota en av de mest publikdragande och medieheta institutioner som svensk hockey har. kvalserien

Hur tänkte man här? Nog för att bra hockey är en förutsättning att skapa en bra produkt att sälja. Och en deltanke med att "stänga" SHL är väl just att skapa trygghet åt klubbarna så att de vågar köra mer, men det vi fans lever för är ju hjärta, passion och dramatik.

Jag tror SHL riskerar att urvattna sig själv på innehåll. För när man kör en ändlös serie som handlar om knappt någonting. Jo, att undvika de två sista platserna då. Då undrar jag hur länge man kan lura fansen innan de fattar att "hmm...spelar inte så stor roll om laget kommer 2a eller 10a, blir slutspel i alla fall"

Slutspelet känns dessutom kallare än på länge. Det är match på match med samma lag ända tills man har lessnat på skiten och går till arenan mest för att hänga med polarna och dricka nån bira.

Jag tycker annars att 14 lag är en utmärkt förändring för SHL, men varför inte låta KS vara kvar?
Och varför inte skapa ett seriesystem där grundserien får större betydelse?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar