onsdag 2 april 2014

Seger i Tingsryd. Dags att ta fram kulramen och tur-tishan!


Äntligen! Löven lyckades spela av en match med lycklig utgång och ta tre nödvändiga poäng.

Men uj så hårt inne det satt, och varför varför varför släpper man hela tiden initiativet och ger motståndarna möjlighet att vända?
Och vinner Löven trots,eller tack vare den skumma kombon i förstalinan- Obelix-Öhman-Asterix?
Och vad är det som kommer att krävas av Löven för att faktiskt fixa detta?
- vi ska ta och reda ut allt detta.

***

 Löven var för en gångs skull väldigt effektiva. Tycker inte att spelet man bjöd på var något i hästväg, men det kämpades väl hela vägen och det räckte. Det finns inte riktigt den där jämnheten i vad Löven har att bjuda på i utförande av match. Här tappade man initiativet efter 2-0, och ett Löven som tappar initiativ i år tappar även in puckar.

Man visar gott gry i att gå ifrån till 4-2 och sen får Raycroft visa några riktigt fina klassräddningar för att ro hem poängen.

Men det är inte tack vare att man "stänger" matchen, det är trots att man försöker göra det. Löven har stora problem så fort man tappar puck och backar hemåt. Man ligger flera meter ifrån motståndarna och kör "dutt-taktiken", den funkar så där.

Självklart mycket bra med 3 friska poäng, men jag vill inte se Löven spela på det här sättet sista två matcherna. Håll uppe tempo som mot Hästen x2 och försök att hålla i spel så länge det bara går!

***

Nu är Löven ett vinnande lag, och coach Öhman lär inte ändra nämnvärt på det till kommande match. Jag kan ändå inte sluta tänka på Lövens skumma kombination till förstakedja:
 #18 - #74 - #10

Mårs funkar sådär i spel 5-5, det går oftast för fort för honom på öppen is, alternativt att hans "fönster" där han kan gå för fullt är för kort innan han tar slut. Han kommer snarare till sin rätt i PP. Hjalmarsson är det lite tvärtom med, han har oftast bra speed och han smäller på duktigt. Riktigt bra så, men sätta pucken i mål är inte hans starka sida.

Ska sluta tjata om det, men tror att kedjan skulle bli ett starkt vapen med Palme-Öhman-Desimone

***

Löven har nu skaffat sig ett riktigt fint läge inför sluttampen på KS. Hästen är i praktiken klara, men jag tror att det faktum att de i teorin inte är helt klara samt att laget bjuder 6 busslaster fans på resan ner till Ljungby gör att man helt och fullt kommer att gå för seger.

Nu tror jag inte att det bara är för Hästen att gå för seger och så blir det så. Troja är ett bra hemmalag och jag tror inte att Hästen vinner detta. Ett troligt scenario är uddamålsvinst för Troja.

För Löven handlar matchen mot KRIF i så fall att upprätthålla vinstraden. Att bygga upp självförtroendet inför lördagens heta drabbning. Det lär man behöva efter hela den här långa knaggliga säsongen av förlust på förlust.

Även om önskescenariot naturligtvis innehåller ett avstånd till Troja på 4 p på lördag tror jag inte det kommer att hända, men man vet aldrig!

Nä, dags att tvätta tur-tishan inför torsdagsmatch, och sedan eventuellt komplettera med matchstället från typ -85 till lördag så lär det räcka till seger!
   


2 kommentarer:

  1. Tror att det just nu är 7 bussar + ca 80 pers via bil, det finns rätt mycket vilja att spöa Troja/Ljungy efter deras fultakling i matchen i Norrköping, sen är det väldigt många som hellre ser Löven i HA än Troja. Mer tradition, publik etc.

    SvaraRadera
  2. Kul att hockeyn har vaknat till liv i Norrköping igen! Kan inte annat än hålla med om att Löven och Hästen är de största publiklagen och som jag också tycker hör hemma i HA. Då ser vi fram emot fullt blås i Ljungby imorrn :)

    SvaraRadera