söndag 13 april 2014

Problemen med att ha en kapten som bara kan gå på tre cylindrar


En avigsida med skadesituationen som jag har tänkt på under i princip hela säsongen är faktumet att Lövens kapten, Mats Lavander, inte har kunnat göra sig själv, sitt kontrakt eller sin kaptensbindel rättvisa.

Som jag ser det är Lavanders situation och kontrakt en av hörnstenarna att få ordning på till kommande säsong.

Jag kommer ihåg att jag i början av säsongen satt och lyssnade på Viasats podcast. Lavander hade bara en kortare tid kvar på den tunga fotskadan, och Tornberg, Jihde och hela Podcast-gänget vittnade om det enorma sparkapital Löven hade i Lavander när han var åter. Hans spel och hans ledaregenskaper.

Det har vi nog alla suttit och väntat och hoppats på. Men ju längre säsongen gick så förstod man att det kommer inte att bli bättre än så här. Lavanders kropp håller inte för att spela på den här nivån, och den håller absolut inte att leva upp till kaptensbindeln.

Det har ibland varit plågsamt att se Lavander försöka vilja leva upp till bindeln men inte lyckats.

Stefan Öhman har varit den egentliga kaptenen gångna säsongen, och jag tror att han nu får ta över bindeln.

Löven måste nästa säsong ha en kapten som sätter ribban högt, kan jobba hårdast av alla, och som genom sin skicklighet och bindel kan mana på och inspirera de övriga spelarna. Kaptenen är den som sätter standarden genom sitt agerande.

Jag ser tyvärr inget annat för Lavander än att Löven ska försöka lösa ut honom på bästa möjliga sätt. Lavander är en karaktärsspelare och ledartyp, och jag tror inte att det riktigt gifter sig att han ska ta en plats i en tredje-fjärdekedja.2 kommentarer:

  1. Som det verkar har Löven för avsikt att låta Lavander ta en plats i ledarstaben nästa säsong. Antagligen det bästa man kan göra nu när man har "signat fast" honom på tre år på en jävla presidentlön. Med tanke på den position han har i gänget kommer han garanterat vara som klippt och skuren för en roll där han pushar ungtupparna i laget till stordåd på isen.

    SvaraRadera
  2. ja, skulle ju kunna vara en väg. måste vara ett "riktigt" jobb med tydliga uppgifter isf. Gillar inte riktigt halv-lösningen med Tommi som varit.

    SvaraRadera