lördag 12 april 2014

Det är dags att agera, Löven!


Säsongen är över för Löven sedan en vecka tillbaka. Under veckan som varit har det dividerats kring kalabaliken kring VD, kommunikationen i Löven om Raycroft- hur var det nu, har han slutat och vem skjutsade ut honom till flyget? Ska coach Öhman vara kvar, bli side-kick eller blir det business as usual? Blixt- ska han gå och i så fall när? Vem ska bygga laget om han har kontrakt över sommaren, Blixt eller ny sportchef?

Svaret från ledningen- Vi lägger pussel.

Laget ligger redan någon månad efter övriga kollegor i HockeyAllsvenskan när det gäller planering för kommande säsong. Spelare signas till höger och vänster. Troligt är väl att de billigare potentiella guldkornen ryker först.

Nog för att jag förstår att det är en väsentlig skillnad på om man skulle spela i HA eller i Korpen, och att man måste avvakta den sportsliga utkomsten, men det måste redan innan finnas två olika planer som endera kickar in beroende på sportslig hemvist. Som det är nu har det den senaste veckan skapats fler frågetecken än utropstecken. Det måste vända. Snabbt.

Samtidigt som Löven lägger pussel är nämligen andra klubbar ute efter just Lövens pusselbitar. Rent konkret just nu Palmebjörk, Wargh och Karlsson. Dessa spelare, tillsammans med Öhman, var de mest tongivande förra säsongen och är inte bara viktiga att försöka behålla för deras skicklighet, utan fungerar även som attraktionskraft på andra bra spelare att kontraktera.

Jag tror att Palmebjörk blir svår att behålla hur som helst, men övriga finns absolut möjlighet att få att stanna. Karlsson har fortfarande kontrakt förvisso, men Wargh svårare även om han själv tydligt signalerat att han gärna ser en fortsättning.

Kommande säsong är speciell. Önskvärt för Lövens del hade varit att få lite mer tid att attrahera fler tunga sponsorer för att kunna satsa lite mer kulor på truppen att ge en stabil grund att stå på samtidigt som man gav laget en sportslig chans att, om allt slår in väl, även kunna nå positivt kval.

Såklart att det är viktigt att det blir rätt nu. På alla positioner. Att man får in grundbultarna och verktygen för att skapa bästa möjliga förutsättningar. Att det blir rätt upplägg för A-lag såväl som J20 och även i samarbetet mot Teg.

Men det gäller också att få ordning på pusslet och agera medan tid är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar