lördag 22 mars 2014

Anfall är Lövens bästa försvar


Jag brukar aldrig titta i backspegeln efter förluster. Stänger istället av twitterflöde och nätet och bara lägger allt åt sidan. Strö salt i såren brukar inte vara den bästa medicinen.

I morse kunde jag inte riktigt låta bli. Vad var det som hände? Det har snackats om felstuds hit och dit hela säsongen från Öhmans sida. Här satte så Hästen två sanslösa mål, de två sista, som man verkligen kan kategorisera ordentliga felstudsar.

Jag gör misstaget att titta på highlights från Hästens webbsändning. Min första tanke är att inramningen, även om klippet bara utgör ca 8 minuter, ser rätt proffsig ut.

Sedan hör jag kommentatorerna gå upp i falsett och tappa fattningen på de två sista målen som Hästen gör, eller läs snarare: där pucken tar osannolika färdvägar som renderar i mål. Bitter eftersmak.

Inte nog med att matchen helt osannolikt slutar i en förlust. Det hela ackompanjeras av två som kanske hade gjort sig bättre på läktaren.

Det finns nyanser i båda lägren ska sägas. Segraren brukar tillskrivas rätten att skriva historien sägs det, och det faktum att såväl Hästen-bloggare som nt.se använder beskrivningar om matchen i ordalag som omskrivet kan tydas "rån" ska man ge dem.

Bara det att Löven inte får någon poäng för det.

I Umeå-lägret har man klart för sig att trubbigheten framåt är den avgörande faktorn. Många klagar på bristen på målskyttar. Jag tycker snarare att sättet att anfalla är fel. Vet inte om det går att göra något åt det så här sent på säsongen när det har omprövats säkert miljoner gånger på taktiktavlan och på träning redan.

Faktum kvarstår att löven sällan går rakt på mål och kommer till heta målchanser. Så har det sett ut hela säsongen.

Vi har inte heller den där "väggen" till målvakt just nu, och det är bara att acceptera. Det gäller att laga efter läge och det bästa jag tycker man kan göra är precis vad man gjorde igår; att bara köra framåt hela matchen. Anfall är verkligen Lövens bästa försvar som det är nu.

Nej, det lönar sig inte att gräva ner sig mer i det här. Det är dags för samtliga parter; laget som fans, att samla nya krafter att förlösa i de matcher som är kvar nu.

Redan imorgon ska det levereras igen, och jag hoppas på samma fokus och energi från Lövens sida så ska det gå vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar