söndag 30 mars 2014

Löven reste sig på 7


Man blir inte riktigt klok på de gröngula. Efter mentala härdsmältan uppe i Piteå och tidigare svaga insatser på hemmaplan i denna KS tänkte väl många av oss ärrade fans att det kokta fläsket ganska snart också skulle vara stekt. Rätt tidigt i matchen också.

Men årets Löven fortsätter att överraska. Det var- igen- som att se ett nytt lag. Här tappar man två namnkunniga lirare i Wille och Jon innan match och istället för att darra på manschetten kändes det som att man bara hade insett att;

 - boys, ser att vi har ett mentalt ok. Vi fimpar det va? Känns onödigt att åka runt med.

Sagt och gjort. Det darriga försiktiga spel som kommit med ledning var som borta, i princip hela matchen. Man körde mest hela tiden.

Detta, till trots ska jag säga, värdelösa PPn och mystiskt kombinerade kedjor.

Öhmans kedjeval ter sig mer och mer som att han rådfrågar Saida innan match. Hjalmarsson duger alldeles utmärkt på den här nivån, men inte i förstalinan.

Nog för att DeSimone inte visat så jättemycket. Men jag tycker det är tydligt att han verkligen VILL på isen. Det låser sig. Ingen ska specialbehandlas bara för att man värvas in som spets men kanske inte levererar riktigt som det är tänkt. Plats i linor eller på saftblandarbänken för den delen ska man förtjäna. Men killen har ju hockey i sig.

Det skulle vara så otroligt intressant att se DeSimone med Öhman nu när Palme är borta. Bara en period. Öhman- Kom igen!

***

Ett annat väldigt märkligt val är att #21 Johansson får så mycket istid. Han är inte dålig, bara det att han inte är så-mycket-istid-bra.

***

PPn så. Jag fattar inte att Öhman inte bara kan vara ödmjuk på PKn och berömma Hästen för riktigt fint PP och att man ska studera vad Hästen gör som Löven uppenbarligen inte gör. Hästen spelade PP med fart, rörelse och snabba pass.

Öhman verkar inte ha kommit så långt på taktiktavlan än när det gäller PP. Han har bara haft 59 matcher på sig, men har inte kommit längre än att han förklarat för grabbarna att PP betyder en man mer på isen och var man ska ställa sig.

Det MÅSTE gå att hitta ett bättre spel i PP. Förstår inte vad det sitter i. Vi har ju flera av de skickligaste spelarna i KS.

***

Jaja, det här kändes ändå som Matchen när det vände. Mentalt alltså. Jag tror att man bara ställer undan det där mentala oket i nån skrubb, sätter en post-it på det med "funkar inte bra att spela match med, provat i typ 30 matcher", och lämnar det så.

***

Sist men inte minst. Mannen som, välförtjänt, fått ta emot mest spott och spe under säsong- Lavander. Vilken uppryckning! Ska han nu, när Löven var nere för räkning på 7, så resa sig och visa att han är en kapten som visar vägen hela dan? Hoppas!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar