torsdag 6 mars 2014

Play Off 3

Play Off 3 mot kvalserien till HockeyAllsvenskan startade igår. Som de flesta något så när insatta har koll på är det över bäst av tre möten. 
  • Visby/Roma- Vita Hästen  4-5 efl     
  • Kristianstad- Piteå  1-6
  • Tingsryd- Nyköping  5-2
  • Kallinge/Ronneby- Sundsvall 3-2
Vita Hästen verkade ha det ganska tufft åtminstone första perioderna om man får se till den jämna skottstatistiken. Efter dessa kanske man hade åkt av sig den långa matchfrånvaron man kom ifrån, eller kanske var det båtresan eller nerverna. Skotten i sista vinner man iaf överlägset, och även om man förlorar perioden resultatmässigt säger det mig något om ambition och kunnande. Jag tror Hästen tar hem det här i returen imorgon fredag hemma i Norrköping. Det känns lite både och ur ett lövenperspektiv. Fördelen är väl en något bättre bortaresa i kvalserien om de nu tar sig dit, men samtidigt tror jag att Hästen blir farliga i en KS. Man kan mycket väl vinna hemma mot löven. aja, mer om det senare. 

Piteå körde över KIK medelst tennissiffror. Enligt radioreferatet från matchen stod Klüften som en lugn härförare i båset. Kanske har de hittat rätt i spelet, svårt att säga. Jag har för dålig koll på KIK. Samtidigt twittrades det från NSD (Stålnacke) om eventuella skador på Daniel Olofsson och Rasmus Edström, fågel och fisk där för PHC. Tror även att Piteå tar hem den här serien på fredag.

Tingsryd är för mig och kanske många andra en gåta i år. De har smugit i bakvattnet under Allettan och höll på att missa Play Off. Samtidigt gick de urstarkt i grundserien och var långt före KRIF poängmässigt. Den här tillställningen hade de koll på iaf. Nyköping som för ett par månader sen var på väg mot bankrutt värvade ändå till sig ett gäng spelare innan fönstret stängdes. Verkar ändå inte få till det. Tingsryd har hittat formen när det som bäst behövs.

Jag trodde på Sundsvall inför, men det verkar som att man hade svårt att få till spelet efter det långa uppehållet. Kanske är det luften ur nu för Sundsvall, jag vet inte. Även om man har tagit in spets nu på slutet är känslan att man har halkat efter lite. Inför förra årets kvalserie var man stora favoriter att ta sig dit, men föll oväntat i två matcher mot Piteå. I år har man tampats med Piteå i toppen av norra serien, men jag tror att man har tappat lite ändå i spets. Det här blir svårt att vända. Jag skulle gärna se Sundsvall gå vidare, mest för att det är en oerhört mycket bättre bortamatch för Löven än att behöva dra ner till Blekinge, men även för att stämningen i T3 center aka Ladan antagligen skulle bli bra mycket hetare och dra mer folk än KRIF skulle göra. Samtidigt tror jag att Sundsvall har bättre chans att lugga Löven på poäng än KRIF har.      

1 kommentar: