fredag 21 mars 2014

Otroligt tung förlust mot Vita Hästen

Efter två mycket tveksamma insatser hemma var vi många som bävade för matchen mot Hästen. Då levererar Björklöven en riktigt bra match, rakt igenom. Kanske att någon minut efter 1-1 blev onödigt passiv vilket renderade i 1-2. Det spelar ingen roll, spelmässigt var det en solid insats över 60 minuter.

Tyvärr har Löven även motståndare som också vill vinna, och om man utöver tillfälligheter och otur ska ta ut något som avgjorde den här matchen är Lövens trubbighet framåt och målvaktsspelet akilleshälarna. Inte att Raycroft var dålig, snarare att Brage var överallt.

Visst behövde vi poängen, men det var inte många som räknade med några poäng på förhand i den här matchen. Bonus kändes det som på förhand.

Som matchen utvecklade sig växte frustrationen över att inte det totala spelövertaget resulterade. Visst hade Hästen några anfall som de gjorde mål på. I PP var de också ok. Men på det stora taget hade Hästen inte mycket förutom Brage att sätta emot Löven.

Det känns otroligt frustrerande att detta Hästen-lag är på god väg att säkra avancemang medan Löven sladdar.

Samtidigt. Det här spelet har inte Löven visat tidigare i denna serie. Spelar man så här ser jag inte att så många puckar kan studsa fel att man ska förlora. Det är ju bara det, att man måste leverera såna här matcher framöver också.

Det jobbiga i det här är att; visst borde Löven kunna ta med sig att man spelade så mycket bättre än motståndarna och tidigare prestationer, men det blev ändå förlust. Jag hoppas för allt i världen att grabbarna kan sortera rätt i tankarna och ta med sig spelet och inte resultatet.

Resultaten gick ändå Lövens väg i övrigt och jag tror och hoppas att det vänder mot Piteå.