lördag 15 mars 2014

Game Day: KRIF


Ny matchdag och jag tror det är skönt för Löven att få en ny möjlighet till en bra start på serien så snart inpå förlusten mot Troja. KRIF står för motståndet och det här är ett lag som bloggen i ärlighetens namn inte vet så mycket om.

KRIF gick på pumpen ordentligt mot Tingsryd hemma i första omgången, men var enligt rapporterna jag läst från matchen inte alls 1-5-sämre egentligen. Man tappade matchen i sista perioden efter att ha dominerat i den andra. Det spelar ingen roll. Det här är en match Löven ska vinna.

Förutom hemmaplans-fördel, att man är klart starkare i varenda lagdel, en bussresa halvvägs från Paris mindre i benen, har Löven också ett typ av vapen som de allra flesta spelarna i KRIF säkerligen aldrig har varit med om; Green Devils. Det lär bli för mycket för Blekingarna.

Det här vill jag se att Löven ändrar på från matchen mot Troja:

  • Boxplay måste bli mer aggressivt. Man kan inte spela BP i den här serien som man har gjort under stora delar av säsongen. Här möter man lag som behöver tid i BP, det får man inte ge dem.
  • Tycker inte att Hjalmarsson-DeSimone-Thörnberg visade speciellt mycket mot Troja. Jag vill att man flyttar Hjalmarsson och sätter in någon som kan hålla puck bättre. Alex tror jag skulle gå bra in.
  • Våga vara spelförande och få in det sättet att spela till kommande bortamatcher.   


Tipset går inte oväntat till Löven och jag tror man skickar hem KRIF med en ny fem-etta att fundera på på bussen hem. 5-1 till Löven och Thörnberg sätter två strutar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar