onsdag 19 mars 2014

Årets sämsta insats av Löven

Det började direkt vid nedsläpp. Löven spelade otroligt långsamt. Ändå kunde man ta en 2-0 ledning. Mest pga att TAIF hade för stor respekt för Löven. Man låg för lång ifrån hela tiden.

Även om man hade 2-0 ända fram till 19.59 i första perioden var jag galen på spelet. Så otroligt tempofattigt. Uppenbart ett tempo som TAIF hade möjlighet att hantera. Man kan säga vad man vill om målet 19.59. Att det var otur. Att det händer en gång på miljonen att det blir mål i BP om motståndaren har pucken i burskydd och det är 10 sekunder kvar av perioden.

Jag säger att det är typiskt för hela matchen. Hela jävla laget stod redan i korvkön när det ringde in för 1-2.

TAIF fattade galoppen i andra och tredje, vad är Löven att respektera? De håller inget tempo, de har ständigt uddlösa anfall som går ut på att först söka uppspel från back som ska vara så svårt som möjligt till spelare utan fart helst ute på kanten. Denna kantspelare bökar runt lite i sarghörnet och åker sen och byter.

I andra och tredje perioden såg det likadant ut som den första i tempo. Till det kan vi lägga till felpass och brist på spelidé. Om det i första berodde på nonchalans så var vi tillbaka i nervositet och handlingsförlamning i andra och tredje.

Det som oroar mig mest med denna misär är spelet. Det kommer att bli många förluster om man fortsätter på det här spåret. Andrafemman är rena katastrofen. De hittar inte varandra och går ständigt bort sig.

Det är som att man blir sämre ju sämre motstånd man möter. Det är klassisk idrottspsykologi. Att prestera och att skapa är otroligt mycket svårare än att spela spelförstörande om man har kollektivt dåligt självförtroende.

Löven har inte kunnat vända blad från grundserien. Istället för att själva skapa följer man motståndarnas tempo och game plan. Öhman har misslyckats att vända detta.

Varför GÖR du inget Öhman? På med hårtorken någon gång. Det får inte se ut som det gör i en så här viktig match, HELA matchen.

Det har inte blivit någon ändring trots nya spelare. De har snarare anpassat sig till den befintliga gruppen.
Jag är övertygad om att till och med i detta skede, efter den tredje omgången i kvalserien av 10, skulle någon form av byte av huvudtränare vara till fördel för Löven.

Hur som helst. Det måste bli en ändring NU i spelet. Det går inte att komma ut med svansen mellan benen i fler matcher. Då blir det ettan.

Motståndet spelar mindre roll nu. Löven gör sig så dåliga som motståndarna då man inte vågar vinna matcher.