söndag 23 mars 2014

Dubbelmöten i kvalserien


om vi börjar med matchen Löven-Piteå så är det inte bara en måstematch för Löven, utan även en match där jag inte förstår hur Piteå ska kunna ta hem det hela, hur nervösa Löven än skulle vara.

Det är tydligt att det sitter i skallen när laget spelar bättre på bortais och underpresterar hemma. Därför så viktigt att jobba vidare på det spår som bloggen förordade inför matchen mot Hästen- bara kör! Jag tror att spelare som ledare har förstått att det är det som det handlar om. Det går inte att spela på marginaler om ett mål. En puck slinker lätt in bakåt. Samtidigt som Lövens defensiv och ffa sista utpost inte håller samma klass som offensiven är det ett givet mål att hålla spelet i anfallszon och hålla marginalen på minst två mål.

Jag tror att det är så det resoneras i omkl.

Jag tror Löven vinner med tre måls marginal och även att man tar hem matchen borta.

***

Övriga matcher tror jag blir helt jämna. Jag har svårt att se att något lag skulle gå hem med full pott, dvs 6 p, i dessa dubbelmöten. Jag tror det blir helt jämt både hemma och borta faktiskt. Även om Hästen har tagit full pott hittills är de inte full pott bättre än något av de andra lagen i serien. Jag tror mycket väl att TAIF kan vinna ikväll. Håller det nästan för troligt faktiskt. Hästen har haft marginalerna på sin sida i varje match och jag tror inte att det fortsätter studsa rätt hela serien.

***

För Troja är dubbelmötet mot KRIF något av sista chansen. Eller det är väl varje match för dem. Jag har svårt att se att Troja ska fixa kontraktet i slutändan, de verkar vara alldeles för ojämna. Kanske är det just lite motgångar och underdog-stämpel som krävs för att de ska få ihop det? Spekulationer. Men sen är ju serien tokjämn bakom pållarna också.

Må bäste man vinna säger jag!

***

Det har varit mycket Hästen i veckan. Det är verkligen den där hypen kring Hästen som det var kring Löven förra året. Man märker att det travar på för dem så att säga.

Nu är det självvalt, men det verkar twittras nåt enormt där nere om varenda liten grej. Från spelare till tränare till alla fans och bloggare. Eller är det bara de jag följer som trycker RT kanske? jag vet inte.

Vissa tweets får man nästan lite lust att klappa personen på axeln och säga "såja" till. Som till exempel att det twittrades för fulla muggar att man närmar sig 2000 sålda biljetter till matchen i eftermiddag mot TAIF.

Jag visste först inte om det var något dåligt eller bra. Men kom ganska snabbt in på att 2000 pers på läktaren faktiskt inte är en verklighet för de allra flesta lag. Speciellt inte om man har huserat i ettan under en massa år.

Nu twittras det även i Norrköping om att Hästen leder publikligan i KS. Jag kan ge dem det. Även om inte Hästen är något stort publiklag slår de övriga lag förutom Löven i KS med, just det, hästlängder. Publiklag engagerar och därför både tror och hoppas jag att Löven och Hästen tar de där platserna upp.

När den här serien är färdigspelad tror jag att ordningen är återställd. Även om inte det blir fullt mot Piteå ikväll tror jag att de två sista matcherna i Umeå kommer att gälla mycket och dra mycket publik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar