torsdag 13 mars 2014

Game Day: Troja/Ljungby

Löven är djupt nere i de småländska skogarna för att hämta hem tre poäng. En mycket tuff match väntar troligtvis.

Som jag ser det är det löven mot löven. Det som står mellan Löven och seger är dem själva i form av taskigt självförtroende. Vi får hoppas att man på något sätt kan lägga grundserien bakom sig och fokusera på den positiva trenden man hade sista matcherna.

Troja har dock visat sig vara förhållandevis starka under grundserien med poäng i hälften av matcherna i Sunnerbohov och Löven måste komma ut starkare än man gjorde under de senaste två besöken där.

Så här tänker jag om laget.
Det finns konkurrens om platserna nu och Öhman MÅSTE våga spela de som är hetast. Jag vill se passion och jävlar anamma från bänken. Viktigast är att hela tiden ha tempo och att köra, i längden borde det då visa sig vilket lag som har bäst kvalitet i lagdelarna.

Jag tar det för självklart att Raycroft står, han har högre grundkapacitet än Wäli som haft en bedrövlig säsong rakt igenom de matcher han stått. Målvaktssidan är en annan nyckel för hur det kommer att gå för Löven i kvalet. Raycroft måste steppa upp, komma upp i nivå. Hur många matcher har det inte sett ut som att han har vaknat till när det rasslat till på första eller andra skottet mot honom?

Nu måste Raycroft vara vaken från pucksläpp. Men det här är lagdelen jag är mest orolig för. Därför ÄNNU viktigare att det är Löven som tar tag i taktpinnen istället för att lämna över initiativet till Troja.

Många vill slänga in Hjalmarsson i en andrafemma. Helt fel för mig. Visst, han har speed och har visat på uppåtgående form, men han har inte samma förmåga att hålla puck som exvis Quist. Hjalmarsson däremot utmärkt i en fjärdelina som kan fungera som checking line och i BP.

Här tycker jag också Lavander ska ingå. Han har inte haft en lyckad säsong och måste slåss för en plats i laget. Detta i en fjärde, defensiv, lina.

Så, hur går det då?
jag tror det blir jämt på isen och i protokollet. Löven tror jag kommer att driva på och gå för matchen, men kommer nog släppa ett par billiga puckar också som man gjort så ofta under säsong.

2-2 och #57 hänger avgörande straff säger jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar