lördag 8 mars 2014

Kvalserien klar


Det blev precis som bloggen tippade; 2-0 i matcher i samtliga PO3-serier igår. Kvalserien alltså spikad och ser ut som följer:

IF Björklöven
IF Troja/Ljungby
Kallinge/Ronneby IF
Tingsryds AIF
HC Vita Hästen
Piteå HC

Var tvungen att kolla på hitta.se var i vårt avlånga land dessa aspiranter på andraligan befinner sig. Det är halvvägs till Paris från Ladan som Löven och eventuella hardcore-supportrar ska ta sig. Tre gånger. Gillar Jens Öhmans svar på de långväga matcherna:

-Vi slapp i varje fall Visby så det är bra. Vi har rest mycket den här säsongen och det är inget problem. När vi får lottningen ska vi sätta oss ner och titta på bokningarna.

Spontant tror jag att det är här, i den Småländska/Blekingska Bermudatriangeln i form av Ljungby, Ronneby och Tingsryd, som det gäller att inte tappa nyckeln till den HockeyAllsvenska dörren.

Minns Lövens besök förra året i Tingsryd med vånda, men Tingsryd i år är fattiga som kyrkråttor och har tydligen inte ens ambition att gå upp enligt tidigare uttalanden iaf.

Jag tror att det är här, på bortaplan halvvägs till Paris det kommer att avgöras. De lag som tar poäng här går upp, och jag tror det blir Löven och Vita Hästen.    

2 kommentarer:

  1. Tror Troja och Piteå tar platserna med vita hästen som outsider. De långa resorna kommer ge utslag i kombination med att div 1 lagen gärna vill knäppa dom allsvenska lagen på näsan. Troja har den fördelen att dom bara har 2 långresor.

    SvaraRadera
  2. Jorå, håller Piteå och Troja som runner ups. Piteå är ett riktigt kämpargäng, men frågan är hur det ser ut på skadefronten. Lagen i syd har klar fördel av kortare resvägar men kanske också kommer att ta poäng av varandra när det blir lite mer derbykaraktär

    SvaraRadera