onsdag 19 mars 2014

Game Day: Tingsryd AIF


För ett år sen var det omvända roller för Löven och TAIF. Löven från ettan med ett på papperet svagare lag. Då körde löven inför dryga 5000 pers i ladan över TAIF i anfallsvåg efter anfallsvåg. Det fanns liksom ingen hejd.

Nu är Löven ett klart starkare lag och TAIF kör med ett delvis helt nytt och mycket ungt lag som förvisso säger att de vill gå upp till HA och bla bla bla, men som i realiteten är i kvalserien för att bygga framöver.

Då borde det ju vara en enkel match det här kan man tycka. Men det tror jag inte det minsta på. Som Lövare vet man att psykologins makt över spelet är stor, och det tar tid att ställa om mentalt till att föra matcher från att torska, och även rent hockeymässigt i utförandet så är det ett annat spel att anfalla jämfört med att försvara.

Jag tror på vinst, men vågar inte hoppas på mer än ett par måls marginal.

Laget då?
Som bloggen skrev igår ser det ut att bli lite omkastningar; Thörnberg som går in med Jon och Öhman, och Desimone som flankerar VEJ med Hjalmarsson.

Tror stenhårt på detta upplägg. Lägg till tredjekedjan som egentligen var hetast sist. Tror Öhman är något på spåret här. Det är ju grymma femmor vi har egentligen om man tittar spelare för spelare.

Det gäller bara att våga och att vilja. För Trojas del har det nog fastnat här. Man är fast i en negativ fas. Hade Löven lyckats trycka in trissan i OT och 4-3-läge och tagit två pinnar med sig borta mohade Troja varit rökta nu redan. Nu finns det en liten livlina kvar, eller snarare en skör tråd.


I Norrköping går man på moln efter gårdagens bravad av Piteå. Plötsligt ser en av huvudkombatanterna om en plats till HA ut att ha sålt smöret och tappat pengarna. Ikväll åker man ner till Blekinge för att i Kockumhallen ta sig an KRIF, och inför match har bloggare och tyckare twittrat om alla möjliga händelser som går Hästens väg. Det är ju som bekant Hästens år.

Först hade ett kylrör i Kockumhallen gått sönder, och man såg framför sig en lättare match i nån annan hall. Svar kom genast från lokal vaktmästare att det var visst fixat. Efter det fokuserade man på att KRIF har ett gäng spelare på skadelistan.

Kanske är det så vi Lövenbloggare ska jobba, leta lite positiva tecken i skyn för att hjälpa laget.

Jag tror det blir stenhårt i Kockumhallen hur som helst. Är Hästens förstalina så vass som den har verkat de här två första matcherna? Eller har det varit tillfälligheter och sämre motstånd som har bidragit till produktionen? Lär vi få veta på fredag om inte annat...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar