fredag 14 mars 2014

Who dares wins


Jag funderade lite på vad man skulle sätta för rubrik på det här inlägget.

"En vunnen poäng" kunde ha varit en lika gångbar rubrik. Men den kändes lite för positiv. Där de flesta är övervägande positiva till att Löven tar en poäng i matchen så menar jag att det fanns alla förutsättningar att ta tre.

Jag skulle vilja säga att det kollektivt är dåligt självförtroende nu, ända ner till alla förståsigpåare. Det måste vända nu om man ska fixa det här. Jag ska utveckla det här nedan. Som matchen utvecklade sig var det en vunnen poäng, och visar på stark lagmoral att man lyckades kämpa sig tillbaka. Jag tror att den vändningen kan ha avgörande betydelse i det här kvalet rent mentalt. Men man hade inte behövt sätta sig i den sitsen.

Jag tycker det var uppenbart att när Löven vågade köra, då visade man att man helt enkelt är ett bättre lag. Problemet är att när man inte gör det så har man delar i spelet som även division ett lag kan utnyttja. Målvaktsspelet och boxplay.

Raycroft gjorde förvisso ingen tavla, men jag funderade igår på hur det känns för honom. Han är en före detta världsmålvakt som nu står i en lada i smålands skogar med dåligt självförtroende och är inte den målvakt han tidigare varit. Han måste kasta dessa tankar åt sidan nu och bara ge järnet. Jag vet inte vad det är han behöver för att komma in i den djävulska zon han hade i höstas, jag vet bara att det måste bli bättre. Hur som helst ska han fortsätta stå. Han håller trots allt fortfarande en nivå som gör honom till förstemålis, bara det att han kan så mycket bättre.

Boxplay ett och två i första perioden gjorde mig bara förbannad. Man ställer upp fyra koner och väntar och väntar på att se vad motståndaren ska göra. Det kanske är så som en polare sa: Dåligt självförtroende syns väldigt tydligt i box play.

Kanske det. Men jag säger- man behöver inte göra det så svårt för sig. Våga ta initiativet även i BP; överbelasta och driv ut mot anfallande lag. Det är ett jobb som måste göras. Annars kommer det att ringa mot varenda gäng i den här serien, tro mig. Man ger det som de här lagen behöver för att kunna leverera i PP- tid.

De har inte tempot utan behöver tid att rätta till pucken, att se passningsvägar etc, och då passar det väldigt bra att möta ett BP som lövens.

Där BP är en förhållandevis lätt uppgift att korrigera är målvaktsspelet mindre enkelt. Därför så viktigt att man vågar ta tag i spelet och hela tiden är spelförande.

Jag tror det vänder nu. Jag ser inget scenario som inte innehåller ett spelövertag mot KRIF som kommer att rendera i ett par mål framåt och sedan i vinst. Proppen ur och ketchupeffekten på en gång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar