tisdag 18 mars 2014

Mellandag med Klüften och Löven


Det är nästan overload på hockeygodis dessa dagar. Två kvalserier och ett slutspel. Mycket att hålla reda på och det är härliga matchdagar nästan varje dag, alternativt att man måste läsa om matchen dagen efter eller dagen före.

Om man ser till hur spännande dessa slutpläderingar inom svensk hockey är har för mig Kvalserien alltid gått före slutspel. Det är verkligen på liv och död. Spänning i varenda match och byte. Det är galet att iaf den ena kvalserien kommer att försvinna efter detta år. Men mer om det i ett annat inlägg.

  1. Kvalserien x2
  2. .
  3. Slutspel

Möjligt att slutspelet känns mer levande om man vore supporter till nåt av lagen, men rent objektivt tycker jag det blir för mycket med 7 matcher från kvarten. känns så där.

Klüften och Piteå har grymma läget mot Troja ikväll. Och det är inte för inte man som Lövare ser fram emot den matchen. Perfekt för Piteå att komma till Ljungby efter vinst mot Tingsryd. Kort resa, bra uppladdning och så möter man ett lite stukat Troja som fått sig en ordentlig funderare efter 5-8 i baken mot Hästen och Nettelbladt-gate.

Troja naturligtvis det starkare laget, men det finns chans för Piteå att störa, helt klart. Pressen på Troja är hård nu. En vinst mot Piteå är nästan ett måste, annars ligger man väldigt illa till.

Löven då?
Träningsdag idag och enligt Åström på Umeå Tidning hade man ändrat förstalinan till att kasta in Törnberg till Palme och Öhman. Helt rätt! Får dessa grabbar till samspelet blir det en grym kedja offensivt. Jag är övertygad att de kommer att hitta fram till nätet.

I andralinan har man kastat in VEJ som center och DeSimone på kant. Också det mycket bra! Däremot fortsätter jag tjata om Hjalmarsson. Visst, han vill mycket och har rätt energi på isen, men det händer inte så mycket bara. 

Eftersom tredjelinan är så het just nu ska den såklart inte röras, men kan inte Wrenman byta plats med #10?
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar