måndag 10 mars 2014

Bara att gilla läget.


Det är väl ingen som har letat sig hit som inte redan har snappat upp att Löven börjar borta mot Troja på torsdag. Det blev säkert overload på delningar av den där listan av matcher på nån server på Böleäng eller i nån källare i Malmö eller så när den kom på söndagskvällen. MrMadhawk först ut att förkunna domen på twitter.

Det var väl den första känslan, en dom. Varför i hela världen ska Löven få svåraste bortamatchen till att börja med? När nu alla poängterat att det är just starten på serien, att vinna den första matchen, som är så überjävla viktigt?!

Det var repeat i huvudet på Thåströms Fan Fan Fan där några gånger. Men ganska snart byttes sinnesstämning till Ok ok ok, det här fixar grabbarna.

För mig kan det till och med ha lite lugnande effekt på de gröngula. De får öppna med en match de faktiskt inte har press på sig att vinna. Vad som än händer där nere i Småland på torsdag så kommer sen KRIF och Tingsryd hemma. Visst, vid förlust mot Troja så blir det hård press. Men man kan också se det som att den första matchen kanske inte är så avgörande som alla sa innan.

Jag tycker också man kan säga att det ges en andra chans till en bra start. KRIF och Tingsryd hemma är riktigt bra att ha tidigt på programmet, liksom att ha två hemmamatcher på raken.

Vi ska komma ihåg att i vilken turordning matcherna än kommer är det ett jobb som ska göras, och det enda man kan begära av laget, ledare som spelare, är att de ska ge allt för vad tygen håller. Skulle ett par av motståndarlagen göra det bättre, ja då är det så.

Nu tror jag inte det. Jag tror inte att det kommer att finnas i denna värld att så många av Jens Öhmans berömda puckar som studsar fel finns på det spelövertag och de chanser som Löven rimligtvis kommer att skapa mot motståndarlagen att det kommer resultera i en massa förluster.

Nu kör vi!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar