onsdag 26 mars 2014

Game Day: Piteå HC


Frågan är: ska det någon gång lossna i målspottandet, eller är helt enkelt Lövens uppställning och spel anno 2014 så trubbigt som grundserie och KS visar?

All möjlig statistik utom tekningar då visar på ett lag som har stora problem. Ändå ligger vi ovan Strecket.

Det vittnar om ett enormt sparkapital med ett spelövertag som inte ger utdelning.

Om man ska förenkla det hela blev det iaf för mig tydligt efter matchen mot Piteå hemma vad som kommer att krävas för att Löven ska fixa det här.

Jag tycker man kan koka ner det till målvaktsspel och PP. Det är övertydligt att de lag som har en målvakt som levererar också tar poäng. Läs Vita Hästen i den här serien. PP? Löven är klart slagkraftigare i spel 5-5 i nuläget. För Löven har Power Play blivit Slow Play och det måste bli en ändring där. Nu.

Med Lövens spelövertag är det som krävs endast "normal" kapitalisering på målvaktsspel och PP. Om Andrew kan leverera som han gjorde mot Piteå hemma förlorar inte Löven. Och om Löven kan göra mål på åtminstone vart femte PP så vinner man.

Jag tycker inte det behöver vara svårare än så så länge man kan hålla uppe den energi man haft de senaste två matcherna.

Islossning? förhoppningsvis ja. Bloggen tror på vinst med 3-4 mål upp.

***

Övriga matcher?
Bloggen tippade clean sweep för Löven i dessa dubbelmöten, dvs 6p. Övriga möten jämnare. Jag tror fortfarande det kan bli så även om det verkar som att Troja har vaknat. Bloggen tror på X i bägge de övriga matcherna.

***

Bloggen et entourage drar mot Pite i em. Verkar bli en grym uppslutning. Green Devils med två bussar och ett lämmeltåg med bilar tillfälligt pyntade gröngult.

Ett obligatoriskt stopp är Schleffte. Visa upp sig i lite gröngult i norra förorten helt enkelt. För lite måste vi ge tillbaka för alla gulsvarta mössor och tishor som folk blivit pålurade och bär i Umeå, eller hur?

Kommer säkert att vara över 200 lövare till match alltså. Det är imponerande och välbehövligt. Det var så tydligt i matchen mot Piteå hemma att laget drog igång en till cylinder som de inte visste att de hade när GD körde igång ordentligt i tredje perioden.

Jag tror att det är det som kommer att krävas av oss från sidan i denna KS. Alla måste sluta upp bakom Löven och göra det man kan för att det ska gå vägen.  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar