onsdag 12 mars 2014

Inför Troja: lägesrapport från Ljungby

Imorrn är det dags för de gröngula att gå in i hetluften i kvalserien. Som bekant är det bortamatch mot Troja/Ljungby på tapeten. Kanske den svåraste bortamatchen i serien. 

För att få ordentlig koll på Lövens kommande motstånd kan det väl inte passa bättre än att höra om läget med en lokal supporter och Trojabloggare. Sittplats.se fick tag på bloggaren TrojaKollenEnligt TrojaKollen förövrigt den enda Trojabloggen. Here we go:

Mycket viktigt match för båda våra lag eller vad säger du?
- Självklart, att få en bra start i en kvalserie är A och O! Väger dessutom extra tungt att vinna mot seriekonkurrenten när man kommer från allsvenskan. Inför kvalet tycker jag nog att Troja går in med ett mentalt övertag gentemot Löven då man i inbördes möten tagit flest poäng och att man slutade förre er i tabellen. Ett sånt övertag ska inte underskattas. 

Säsongen har ju gått lite knackigt för våra lag. Varför tror du att ni hamnat i kvalserien?
- Hmm, svår fråga. Då jag inför säsongen tippade att Troja skulle hamna på 9:e plats och var med och slåss om den sista play-off-platsen. Det var säkert lite önsketänkande, men jag tycker att hela laget underpresterade under hela hösten. Vilket jag i tror berodde på att man hade en väldigt defensivt inriktad (och old school-tänkande) tränare som fick helt fel spelarmaterial att bygga sitt spel kring. Jag tycker att Troja agerade för sent där med att byta tränare, för det syntes väldigt tidigt in på säsongen att detta inte fungerande.. Sedan engelsmannen Thompson tagit över har saker och ting blivit mycket positivare i leden, även om resultaten statistiskt sett inte blivit så mycket bättre.

Hur är stämningen nu nere i Ljungby, tror man på återtåg och sluter man upp bakom laget?
- Snittet lär väl hamna runt 1600-1700 personer, ingen jätteimponerande siffra för er men för Troja är det rätt hyggligt. Många är mycket mer positiva till Trojas spel nu än de var i höstas, och har absolut en större tillförlit till själva laget ... Men samtidigt är det en hel del negativa åsikter kring Troja som organisation, då det har hänt en del "skit" bakom kulisserna. Ex.vis det uppmärksammade bråket i vintras mellan Trojasupport och Trojas ordförande.

En sak är dock klar, detta kvalet är oerhört avgörande för Troja som förening. Skulle man åka ur så rinner det nog över hos en hel del supportrar, som kommer lämna skeppet. Frågan är om man någonsin kommer kunna resa sig igen vid ett uttåg. Detta kvalet känns lite som en start på en nystart eller ett totalt magplask.

Vad tror du om matchen mot Löven på torsdag?
- Tidigare matcher mellan lagen den här säsongen har blivit relativt målrika, trots att inte själva matchkaraktären i någon av matcherna varit speciellt frejdiga. Två rätt trubbiga lag som främst inriktar sig på en bra defensiv, dock har ju både värvat in lite spets på slutet plus att ni har Palmebjörk. Men jag tippar nog ändå Troja-seger just på grund av hemmaplansfördelen! 3-2!

Vilka två lag tror du hamnar i HA efter kvalserien?
- Jag vill säga Löven och Troja. Samtidigt som jag hyser stor respekt (och rädsla) för Vita Hästen. Det känns ju som att det är deras tur att ta klivet upp nu. Men på vems bekostnad skulle det i så fall vara på? Det vågar jag inte spekulera i då jag är rädd för att jag inte skulle gilla svaret.

Är du en trött gammstöt som vi och hänger på sittplats eller är du på stå?
- Jag håller till på ståplats, men någon klackmänniska är jag inte. Vilket är möjligt pga. Trojas enorma ståplats som  täcker hela bortre långsidan.

Stort tack för update!
- Tack själv o stort lycka till i kvalet! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar