söndag 23 mars 2014

Svettigt värre!


Sanslöst vilket drama det blev! Willes avgörande finns inte av denna värld. Det var precis att man hade börjat räkna på vad en poäng skulle innebära i tabellen som #19, kvällens och hela kvalseriens Löv nr 1 satte spiken i kistan. För att Löven ska avgöra till sin fördel i OT eller via straffar har jag börjat räkna bort.

OT, straffar och PP. Där har man krutet blött för tillfället.

Jag tror inte att det skulle ha varit kört vid poängtapp ikväll, men så vansinnigt mycket svårare att undvika Vännäs nästa säsong.

***

Löven håller i spelet och pucken i stort sett hela matchen, men har blivit så uddlöst att det är nästan så att man istället för att tänka att det blir mål framåt tycker det iaf är bra att det så länge Löven har pucken inte blir något mål bakåt.

Quist är just nu en av få som spelar med ordentlig fart på rören och har kursen obändigt satt mot mål. Han ska bara fram.

Jag hoppas Löven gör verklighet av snacket efter match; att man ska ta rygg på Quist så löser det sig. Nu tycker jag väl iofs att det man egentligen ska göra är inte att ta rygg utan att lära av Quist och ta efter.

Quist står också just nu för modet, minst lika viktigt att ta efter

Samtidigt som jag från sittplats funderade på förvandlingen av Quist kom jag att tänka på den omvända förvandlingen av Palmebjörk. Han får inte så mycket uträttat just nu.

***

Viktiga poäng. Samtidigt en tydlig förvissning om hur otroligt trubbigt Löven är i PP. Det MÅSTE bli en ändring där om det här ska gå vägen. Vi spelar till oss många PP till följd av spelövertag, men väl där går tempot ner och folk blir stillastående. Jens nämnde passningstempo på PKn. Lika viktigt tycker jag att rörelse är. Åka skridskor och röra runt i grytan.

***

Raycroft riktigt stabil. Det är nog det viktigaste beskedet från den här matchen. Hoppas även att läget inte är alltför farligt med Wargh och att han är tillbaka snart

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar